Χάνλαν: “Στο Ιβανώφειο παίζουμε με επιπλέον παίκτη…”

Ο κορυφαίος του φετινού Ηρακλή αποθεώνει τον κόσμο της ομάδας και μιλά για τη συνέχεια…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παρεχώρησε ο Ολιβιέρ Χάνλαν στη συνάδελφο Ρούλα Αβραμίδου και στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά τον αγώνα του Σαββάτου με τη Λάρισα:

 

Εβαλε τη… σφραγίδα του το απόγευμα του Σαββάτου (25/1), στο Ιβανώφειο και έδωσε στον Ηρακλή τη βαθιά, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, “ ανάσα” που χρειαζόταν , μετά τις τρεις συνεχείς ήττες που μετρούσε στο πρωτάθλημα (σ.σ. Περιστέρι, Αρης, Ρέθυμνο).

Ο Ολιβιέρ Χάνλαν (σ.σ. μαζί με τον Βασίλη Καββαδά), έπραξε ό,τι χρειαζόταν, ώστε να υποτάξει ο «Γηραιός», με άνεση, στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής της Basket League, τη Λάρισα (83-67) και να φύγει με χαμόγελα από το “ σπίτι” του.

Ο 27χρονος Καναδός γκαρντ εκτέλεσε, χωρίς δισταγμό, βοήθησε στο δημιουργικό και αμυντικό παιχνίδι των «κυανόλευκων», “ γράφοντας”, σε 34’22’’ συμμετοχής στο παρκέ, 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

«Ολοι ήμασταν αναστατωμένοι με τα τελευταία ματς και τις ήττες που κάναμε. Προσπαθήσαμε να μείνουμε προσηλωμένοι στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι με τη Λάρισα. Νιώθω πως, από τη στιγμή που φτάσαμε στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα, ύστερα από τα διαδοχικά αρνητικά, θα κατορθώσουμε να βρούμε ξανά τον καλό ρυθμό μας για τη συνέχεια των υποχρεώσεών μας στη σεζόν», σχολίασε αποτυπώνοντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τις πρώτες σκέψεις του με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Ηρακλή με τους Θεσσαλούς.

Πρόσθεσε ομολογώντας πως: «Πάντα υπάρχει πίεση σε μια ομάδα, μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Μερικές φορές, ωστόσο, αυτή η πίεση μπορεί να αποβεί σε καλό, είναι δυνατό να σε κάνει να λειτουργήσεις πιο συγκεντρωμένα, να δουλέψεις σκληρότερα, να είσαι πιο αποδοτικός. Διαθέτουμε παίκτες αξιόλογους, που έχουν εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, γνωρίζουν τι απαιτείται να κάνουν για να κερδίζουμε και αυτό συνέβη στον αγώνα με τη Λάρισα. Οφείλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, στο μέγιστο δυνατό, για να φτάνουμε, κάθε φορά, στη νίκη».

« Επιπλέον κίνητρο και ενέργεια
από Ντέιβις και Γκάρετ»
—————————–

Στη μάχη με τη Λάρισα ο Ηρακλής είχε ενεργό στο παρκέ τον τραυματία, Αλεξ Ντέιβις (σ.σ. αγωνίστηκε με νάρθηκα στο αριστερό χέρι) και θεατή από τον πάγκο τον ασθενή, Ντάριους Γκάρετ. Ο Ολιβιέρ Χάνλαν εξήγησε, εμφατικά, το πόσο σημαντική ήταν, για την υπόλοιπη ομάδα, η παρουσία των δύο συμπαικτών του στο Ιβανώφειο.

«Όταν έχεις… αδερφούς εκτός μάχης ή όχι απόλυτα έτοιμους για να αγωνιστούν, θέλεις να παίξεις και για αυτούς. Ο Ντέιβις είναι τραυματίας και παρόλα αυτά ήθελε να αγωνιστεί. Ο Γκάρετ ήταν άρρωστος και ποτέ δεν είναι ευχάριστο να ταλαιπωρείσαι από ίωση. Σηκώθηκε, όμως, από το κρεβάτι του για να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα. Τέτοιες κινήσεις σου δίνουν επιπλέον κίνητρο και ενέργεια να παίξεις δυνατότερα και αποφασιστικότερα για να νικήσεις», τα λόγια του.

Η συνεργασία με Καββαδά
————————–

Καταλυτική για τον «Γηραιό» κόντρα στο σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν, επίσης, η παρουσία του Βασίλη Καββαδά. Εστιάζοντας στον δυναμικό σέντερ και τη μεταξύ τους συνεργασία, ο Καναδός τόνισε:

«Ο Βασίλης είναι πολύ καλός παίκτης, είναι δύσκολο να τον μαρκάρει κανείς. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να “ χτίζουμε” τη χημεία μας, να εκμεταλλευόμαστε άριστα τις συνθήκες που δημιουργούνται για την αποτελεσματική συνεργασία μας. Είναι εύκολο να τον βρίσκω με… κλειστά μάτια. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, με ένταση και πίεση πάνω μου, στα οποία οι αντίπαλοι προσπαθούν να με σταματήσουν. Εχοντας, λοιπόν, έναν συμπαίκτη με το δικό του εκτόπισμα, κάνω, συχνά, πιο εύκολα τη δική μου δουλειά».

Για τη συνέχεια στην Basket League, υποστήριξε: «Η απόσταση του 7ου και του 8ου της βαθμολογίας, από τον 12ο, τον 13ο, τον 14ο, είναι μία-δύο νίκες. Οι επόμενες εβδομάδες, τα επόμενα παιχνίδια, είναι σημαντικά, αλλά έχουμε δρόμο για αυτά, καθώς υπάρχει και η διακοπή. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι μακριά ή να μετράω αγώνες για τα πλέι οφ. Προέχει, στην παρούσα φάση, το προσεχές ματς στην Αθήνα (σ.σ. 1/2, με αντίπαλο τον Πανιώνιο). Η ορθότερη σκέψη είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα “ ζυγίσουμε” τι έχουμε πετύχει».

Κατέληξε ο Ολιβιέρ Χάνλαν λέγοντας: «Όταν χάνεις, τίποτα δεν είναι ωραίο. Το φαγητό που τρως δεν είναι γευστικό, βγαίνοντας έξω δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Όταν κερδίζεις είναι αλλιώς, για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε παιχνίδια.  Όταν και όσο κερδίζεις, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για όλα τα υπόλοιπα γύρω σου. Νιώθω όμορφα να παίζω στη Θεσσαλονίκη, είναι εντυπωσιακό το κλίμα στα εντός έδρας ματς, με τους φιλάθλους στο πλευρό μας και την ενέργεια που μας δίνουν. Είναι σαν να παίζουμε με επιπλέον παίκτη στο παρκέ! Δύσκολα είναι εφικτό να μας κερδίσει κανείς έτσι, με τέτοια ατμόσφαιρα!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top