- Bluearena - https://bluearena.gr -

ΑΘ10: “Κρατήσαμε τον ΗΡΑΚΛΗ καθαρό από αυτόν τον βούρκο!”

Η ανακοίνωση του “κυανόλευκου” Συνδέσμου:

Πόσα ακόμα να γίνουν για να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια και πόσα ακόμα να πούμε ώστε να μην καταντήσουμε γραφικοί.

Χωρίς πολλές περιστροφές και προλόγους ας παραδεχτούν / ουμε όλοι μας ότι το ελληνικό κράτος είναι παντελώς ανίκανο να διοργανώσει το οποιοδήποτε πρωτάθλημα επαγγελματικού αθλήματος. Η πρόσδεση και η εξάρτηση των πολιτικών όλων των αποχρώσεων σε επιχειρηματικά άρματα και συμφέροντα δεν είναι κάτι πρωτοφανές σε δημοκρατίες όπως αυτή της ελλαδας όμως είναι πραγματικά πρωτοφανής η έκταση του φαινομένου και το μέγεθος της ξετσιπωσιάς που το συνοδεύει για κράτος της δυτικής Ευρώπης όπως θέλουν να πιστεύουν ότι είμαστε. Βαλκάνια ναι, λατινική Αμερική ναι, δυτική Ευρώπη δύσκολα.

Επειδή λοιπόν εδώ είναι βαλκάνια και δεν είναι παίξε γέλασε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο αθλήματα τα οποία γουστάραμε να γίνονται ολοένα και πιο απεχθή.

Μοναδικός τρόπος να σταματήσει όλο αυτό το τσίρκο είναι ένας. Ο φίλαθλος κόσμος της χώρας πρέπει ενωμένος να απαιτήσει την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των δύο ομάδων που εδώ και μερικά χρόνια λερώνουν με την παρουσία τους τον αθλητισμό. Από το 2010 ο ολυμπιακός στήνει ένα δίκτυο ομάδων δορυφόρων αλλοιώνοντας όχι μόνο τους μεταξύ τους αγώνες αλλά ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ας μην αναφέρουμε πώς σώθηκε ο αστέρας τρίπολης το 2011 και πώς έπεσε ο ΗΡΑΚΛΗΣ, είναι πλέον κουραστικό ακόμα και για μας. Τη “δόξα” του ολυμπιακού ζήλεψε τα τελευταία χρόνια και ο παοκ ο οποίος έφτιαξε κι αυτός ένα άλλο δίκτυο ομάδων κάνοντας το ίδιο που κατηγορούσε πριν χρόνια. Σε αυτό το σημείο ας μην αναφέρουμε πώς υποβιβάστηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ το 2017 γιατί κουραστήκαμε και κουράσαμε. Όλοι λοιπόν οι υπόλοιποι είμαστε θεατές σε ένα πρωτάθλημα δορυφόρων όπου δανεικοί παίκτες κάνουν πέναλτι υπέρ των ομάδων στις οποίες ανήκουν, αποτελέσματα φτιάχνονται για να βολεύονται οι δορυφόροι κτλ.

Μόνο λοιπόν ο ανένδοτος αγώνας ολόκληρης της φίλαθλης ελλάδας για τον άμεσο υποβιβασμό του παοκ και του ολυμπιακού στα τοπικά πρωταθλήματα και η δήμευση της περιουσίας τους (η οποία συγκεκριμένα γι’ αυτά τα δύο σωματεία έχει αποκτηθεί από τον ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου και μόνο) θα μπορέσει να γίνει το ξεκίνημα μιας πραγματικής κάθαρσης του αθλητισμού, καθώς θα γίνει αποτρεπτικό παράδειγμα για οποιονδήποτε στο μέλλον θελήσει να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους τους.

Φτάνει πια πάρτε και οι δύο τους οπαδούς υπαλλήλους σας, πάρτε τους δικηγόρους κολαούζους σας, τους δημοσιογράφους γλύφτες σας και πάτε να μαλώσετε για τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα μακριά από το ποδόσφαιρό μας.

Όσο για μας, ξημέρωσε ακόμα μια μέρα περηφάνιας και βεβαιότητας ότι η αταλάντευτη μας στάση ως οπαδοί τα τελευταία χρόνια θα δικαιωθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος και εμείς θα μπορέσουμε να είμαστε ήσυχοι γιατί μπορεί να μην καταφέραμε να κερδίσουμε στον πόλεμο ενάντια στη σαπίλα του ποδοσφαίρου αλλά τουλάχιστον κρατήσαμε τον ΗΡΑΚΛΗ μας καθαρό από αυτό τον βούρκο.