Χρειάζεται κόουτς και όχι πειραματισμούς!

Ο Σκουρτόπουλος, ο Μέξας, ο… «έρωτας» για τον Καλαμπάκο και το απευκταίο σενάριο του «πειραματισμού»…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στην κυανόλευκη μπασκετική επικαιρότητα είναι λογικό να κυριαρχούν τα σενάρια αντικατάστασης του Γιάννη Καστρίτη, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον νεαρό τεχνικό.

Το βέβαιο είναι ότι και ο αντικαταστάτης του θα είναι Έλληνας, με τις πληροφορίες να φέρνουν στο προσκήνιο συγκεκριμένες σκέψεις της διοίκησης του Ημίθεου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η πρώτη σκέψη έχει να κάνει με μία συνήθεια, που έχει αναπτύξει από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Θόδωρος Δρακόπουλος και η οποία αφορά στο να επιλέγει στελέχη για την ομάδα από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας, όπως έπραξε στις περιπτώσεις Δημήτρη Καρβέλα και Γιάννη Καστρίτη.

Αυτή η προοπτική οδηγεί τον πρόεδρο του Ηρακλή στην επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου, με τον 55χρονο Ομοσπονδιακό κόουτς να είναι εκ των υποψηφίων για τη θέση.

Η περίπτωση της επιστροφής του Κώστα Μέξα «παίζει» ως σενάριο, υπό τη λογική ότι ο 43χρονος προπονητής γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, έκανε σπουδαία δουλειά την περασμένη χρονιά, είναι αγαπητός στο «κυανόλευκο» περιβάλλον και ο χρόνος, που κύλησε από το καλοκαίρι, πιθανόν να άμβλυνε τις διαφορές μεταξύ εκείνου και του μεγαλομετόχου…

«Έρωτας» για Καλαμπάκο…

Αν, πάντως, κανείς ρωτούσε τον Θόδωρο Δρακόπουλο ποιον θα ήθελε στον πάγκο του «Γηραιού», εφόσον ήταν εφικτό να συμφωνήσει μαζί του, η απάντηση θα ήταν «Ντίνος Καλαμπάκος».

Είναι γνωστή και δεδομένη η εκτίμηση, που τρέφει για τον 55χρονο κόουτς του Χαρίλαου Τρικούπη και – βεβαίως – το εμπόδιο, το οποίο υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι άλλο από το συμβόλαιο, που «τρέχει» με την ομάδα του Μεσολογγίου, η οποία πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα της Α2 και θεωρείται δεδομένο ότι θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Basket League.

Το σενάριο του «πειραματισμού»…

Από το μυαλό του Θόδωρου Δρακόπουλου έχει περάσει και το σενάριο της αντιμετώπισης του θέματος του προπονητή αναλόγως προς άλλα ζητήματα της ομάδας, δηλαδή υπό τη λογική του να μη δοθεί λύση και να αφεθούν τα πράγματα να κυλήσουν ως έχουν, όπως συμβαίνει και στο θέμα των αλλαγών στο ρόστερ των ξένων…

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί το «χρίσμα» σε κάποιον εκ των συνεργατών του Γιάννη Καστρίτη, είτε στον Δημήτρη Βαρβούνη (εφόσον δεν ακολουθήσει τον 37χρονο κόουτς στο Ισραήλ), είτε στον Στέργιο Καλύβα, ο οποίος δεν προαλείφεται για να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον τέως προπονητή του Ηρακλή.

Φυσικά μια τέτοια απόφαση θα συνιστά επικίνδυνο πείραμα εις βάρος της ομάδας και θεωρείται – εκ της λογικής – το πλέον απευκταίο σενάριο στη δεδομένη φάση.

Ο… «διαθέσιμος» Μαρκόπουλος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, από την πλευρά του, έχει φροντίσει να στείλει το μήνυμά του προς τους ιθύνοντες του Ημίθεου, δηλώνοντας πρόθυμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε αυτό το σενάριο βεβαίως, εμπόδιο στη μεγάλη επιστροφή του 71χρονου κόουτς στο Ιβανώφειο συνιστά η ηλικιακή κατάστασή του…

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top