- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η «τετράδα – φωτιά», πριν τη διακοπή της Basket League

Το έχουμε επισημάνει, ότι ο δεύτερος γύρος της φετινής Basket League περιλαμβάνει μία δύσκολη ροή αγώνων, σε σχέση με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες, που μας έχει φανερώσει ο Ηρακλής.

Η ισχυροποίηση ομάδων της «ουράς» της βαθμολογίας και τα «τρελά» αποτελέσματα, που επιτυγχάνουν, έχουν καταστήσει αδύνατο το τάχιστο ξεκαθάρισμα, ως προς την εξασφάλιση θέσης στην κατηγορία ενόψει της επόμενης σεζόν και αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις «κυανόλευκες» επιδιώξεις.

Μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη έχει την υποχρέωση τεσσάρων δυνατών και εξαιρετικά δύσκολων αναμετρήσεων, οι οποίες θα κρίνουν πολλά για τη μετέπειτα βαθμολογική προοπτική του.

Αρχίζει από τον αγώνα του Αλεξανδρείου με τον Άρη, ο οποίος δίνει μάχη «ζωής και θανάτου» μέσα στην έδρα του και – παρά την ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων – το παιχνίδι διατηρεί τα χαρακτηριστικά της τοπικής σύγκρουσης.

Ακολουθεί δεύτερος αγώνας εκτός έδρας, κόντρα στο ενισχυμένο τον τελευταίο καιρό Ρέθυμνο, με τους Κρητικούς να έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ικανοί στο να εξασφαλίζουν νίκες μέσα στο σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής επιστρέφει στο Ιβανώφειο και θα κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στην αναγεννημένη Λάρισα, η οποία διαθέτει, πλέον, εντυπωσιακά διαφοροποιημένο ρόστερ από εκείνο της ομάδας, την οποία νίκησαν οι παίκτες του Καστρίτη στο Κλειστό της Νεάπολης στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Ενισχυμένοι με εξαιρετικές αμερικανικές προσθήκες, οι Θεσσαλοί, με τις πρόσφατες νίκες στο Λαύριο και – κυρίως –  στην Πάτρα, κόντρα στον Προμηθέα, έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για… μεγάλες «ζημιές»…

Τελευταίος αγώνας πριν την διακοπή, αυτός, εκτός έδρας, με τον – επίσης ενισχυμένο – Πανιώνιο, ο οποίος ήδη έχει κάνει τη ζημιά στον «Γηραιό» από τον αγώνα του Ιβανωφείου και το αδόκητο «διπλό», το οποίο ακόμη «πληγώνει» τους «κυανόλευκους»…

Γίνεται, συνεπώς, κατανοητό, ότι η ιδιοσυστασία των αναμετρήσεων, οι οποίοι ακολουθούν αναγκάζει τον Ηρακλή να διεκδικήσει σθεναρά τους βαθμούς της νίκης και στα τέσσερα παιχνίδια και να μην επιτρέψει καμία χαμένη ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς τα… «σίγουρα» παιχνίδια – δυστυχώς – μας τελείωσαν…