Ο Ηρακλής του πρώτου γύρου “βλέπει” play offs

Ανασκόπηση της “κυανόλευκης” διαδρομής μέχρι τα μισά της φετινής Basket League.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το θέμα επιμελήθηκε η ιστοσελίδα basketplus.gr:

Οκτώ χρόνια μακριά από την Basket League ήταν πολλά για τον Ηρακλή, ο οποίος επέστρεψε ορεξάτος στα «σαλόνια» και πραγματοποιεί καλή πορεία ως τώρα.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν φουριόζοι από το καλοκαίρι ακόμα, όταν έφεραν ποιοτικούς παίκτες όπως ο Χάνλαν, ο Σούλερ και ο Γκάρετ, αλλά και έμπειρους Έλληνες σαν τον Ζάρα, τον Καββαδά και τον Μανωλόπουλο. Ο Ηρακλής ξεκίνησες φουριόζος και με ρεκόρ 3-1, αλλά μία αναπάντεχη ήττα από τον Πανιώνιο στο Ιβανώφειο έφερε την κάμψη. Μέτρησε τέσσερις σερί ήττες, πριν απαντήσει με 2-0 και τελειώσει τον πρώτο γύρο με νίκη επί του ΠΑΟΚ (6-7), η οποία τον κράτησε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και τον διατήρησε σε τροχιά πλέι οφ.

Το μεγάλο όπλο της ομάδας είναι το Ιβανώφειο, αν και η ομάδα γνώρισε τρεις ήττες στην έδρα της, οι δύο, πάντως, από ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να ενδιαφέρον για τον Ηρακλή ο οποίος θα μπορούσε να έχει καλύτερο ρεκόρ αν δεν έχανε αρκετά ματς τρία ματς στο τέλος.

Η ΝΙΚΗ

Από πλευράς ουσίας, σπουδαίο ήταν το διπλό στη Ρόδο επί του Κολοσσού (86-88). Σε συνδυασμό ουσίας και γοήτρου, και μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από την Α1, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι δύο νίκες διά περιπάτου επί των συμπολιτών Άρη (82-66) και ΠΑΟΚ (99-82).

Η ΓΚΕΛΑ

Η ήττα από τον Πανιώνιο με 96-101 στο Ιβανώφειο και επίπονη βαθμολογικά ήταν και τη φόρα του Ηρακλή έκοψε, στο ξεκίνημα της σεζόν. Ίσως οι «κυανόλευκοι» να παρασύρθηκαν κάπως από το καλό ξεκίνημά τους και να θεώρησαν τους «κυανέρυθρους» εύκολη λεία, αφού ως τότε οι τελευταίοι μετρούσαν μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο MVP

Η εμφανής επιλογή είναι ο Ολιβιέ Χάνλαν, με τους 16.2 πόντους, τα 3.2 ριμπάουντ και τις 3 ασίστ. Τον συναγωνίζεται επάξια, όμως ο Τζαμάλ Σούλερ κάνει επίσης εξαιρετική σεζόν, με 13.5 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1.5 κλεψίματα, όντας ένας από τους πιο ποιοτικούς και πληθωρικούς ξένους της Basket League.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λένζελ Σμιθ αποκτήθηκε για να γίνει το «πολυεργαλείο» του Ηρακλή, όμως αποχώρησε γρήγορα (μετά από επιθυμία του ίδιου) και αντικαταστάθηκε από τον πολύπειρο Μιλένκο Τέπιτς. Στην πόρτα της εξόδου βρέθηκε και ο Ντάριους Γκάρετ, ο οποίος τελικά παρέμεινε, όμως συνολικά έχει χάσει τέσσερις αγώνες λόγω τραυματισμού.

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top