Ο δύσκολος δεύτερος γύρος και η ανάγκη της νίκης κόντρα στο Περιστέρι

Ο Ηρακλής είχε τις δυνατότητες να «καθαρίσει» από τον πρώτο γύρο, αλλά αδίκησε εαυτόν…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όπως έχει αποδείξει η αγωνιστική διαδρομή των «κυανολεύκων» κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της Basket League, στην ομάδα υπάρχουν αδιαμφισβήτητες προϋποθέσεις ποιότητας και ικανοτήτων, οι οποίες – ωστόσο – δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να τελειώσει η υπόθεση της άνετης εξασφάλισης θέσης στην κατηγορία μέχρι αυτού του χρονικού σημείου.

Οι εμφατικές νίκες, μέσα από τις σπουδαίες και ποιοτικότατες εμφανίσεις, τις οποίες πραγματοποίησε ο Ηρακλής, προκειμένου να τις κατακτήσει, καταδεικνύουν του λόγου του αληθές.

Επειδή, όμως – όπως διαπιστώνεται και διαπιστώνετε – σε αυτό το πρωτάθλημα έγιναν πολλά «παράξενα» και κατά τη διάρκεια του δευτέρου γύρου θα σημειωθούν ακόμη περισσότερα και ίσως ακόμη πιο… «παράξενα», το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη θα χρειαστεί απαραιτήτως και άλλες νίκες, ώστε να διασφαλίσει τον αρχικό στόχο του.

Αν κανείς ανατρέξει στο πρόγραμμα του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, εύκολα θα διαπιστώσει ότι τον Ημίθεο αναμένει μια σκληρή σειρά αγώνων, με επισκέψεις σε δύσκολες έδρες, όχι – βεβαίως – σε επίπεδο οπαδικής δυναμικής, αλλά σε επίπεδο ικανότητας του αντιπάλου να εκμεταλλεύεται το σπίτι του.

Συνεπώς, οι ευκαιρίες για νίκες μέσα στο Ιβανώφειο δεν πρέπει να χάνονται επ’ ουδενί…

Και μια τέτοια πρώτη – εξαιρετική – ευκαιρία συνιστά ο σαββατιάτικος αγώνας με το Περιστέρι. Με τον αντίπαλο, όντως να συνιστά ομάδα υψηλού μπάτζετ και υψηλής πληρότητας έμψυχου δυναμικού, όμως η πορεία του να έχει αποδείξει ότι είναι απολύτως ευάλωτος, όταν πιεστεί και ο Ηρακλής είναι ικανός και να τον πιέσει και να τον νικήσει.

Θα είναι μία δύσκολη νίκη, αλλά η ευκαιρία για την κατάκτησή της δεν πρέπει να χαθεί…

Εφόσον η ομάδα επιθυμεί να ξεμπερδέψει με το θέμα της κατηγορίας, όσο το δυνατόν νωρίτερα και να στοχεύσει για ψηλότερα, όπως επιθυμεί όλο το «κυανόλευκο» περιβάλλον και όπως έχει τις δυνατότητες να πράξει…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top