Το “double – double” του Καββαδά και τα ρεκόρ Σούλερ και Οκερέαφορ

Σημαντικές στατιστικές αναφορές από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Βασίλης Καββαδάς έκανε θραύση στις δύο ρακέτες στο ντέρμπι του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ κι ας μην το έκανε με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ στο πρώτο του “double-double” όχι μόνο στην σεζόν αλλά και έπειτα από 45 μήνες. Το τελευταίο του το έκανε ως παίκτης του Αρκαδικού στις 26 Μαρτίου 2016 στο ματς με τον Κόροιβο έχοντας 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Ο 28χρονος σέντερ παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε χθες. Τόσα είχε και την περασμένη εβδομάδα στη Λήμνο αλλά και στην 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2015-16 (Κόροιβος-Αρκαδικός).

Ήταν το δεύτερο “double-double” του Ηρακλή μετά από εκείνο του Ντάριους Γκάρετ στο έτερο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη (17π, 15ρ.).

Ακόμη ο Βασίλης Καββαδάς με τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 200 στο 186ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League ενώ με τις τρεις τάπες που μοίρασε, κέρδισε δύο θέσεις στη σχετική λίστα. Έφτασε τις 125, ξεπέρασε τους Έρικ Μικ και Μέλβιν Τσίτουμ που είχαν από 123 και έγινε ο 26ος μπλοκέρ στην ιστορία της κατηγορίας.

Πέραν των όσων έκανε ο Καββαδάς…

*Ο Τζαμάλ Σούλερ βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του στον πρώτο γύρο, σημειώνοντας 26 πόντους που αποτελούν ατομικό ρεκόρ αφού είχε 20 την περασμένη εβδομάδα στη Λήμνο.

*Ο Τέντι Οκερέαφορ βοήθησε επιθετικά (10π.) αλλά κυρίως δημιουργικά και με τις επτά ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην ΕΚΟ Basket League αφού τόσες είχε και στην 8η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Τα τρίποντα έκαναν ευκολότερο το έργο των γηπεδούχων που έφτασαν σε ιστορικό ρεκόρ ευστοχώντας 15 φορές από την περίμετρο. Πριν το χθεσινό παιχνίδι ο Ηρακλής δεν είχε ξεπεράσει τα 13 τρίποντα όσα είχε πριν τρεις εβδομάδες στο ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό H Hotels αλλά και στις 16 Μαρτίου 2003 στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

*Ένα από τα στοιχεία που βάρυναν στην άνετη επικράτηση του Ηρακλή ήταν η επιθετική πολυφωνία του που αποτυπώθηκε στο ότι έξι παίκτες του έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, επίδοση με την οποία ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ της σεζόν αφού σημειώθηκε για 9η φορά στη σεζόν. Στην ίδια έφτασαν λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ και ο Προμηθέας.

Πηγή: esake.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top