Καστρίτης: “Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τελευταίο δεκάλεπτο”

Όσα είπε ο τεχνικός του Ηρακλή, μετά το τέλος του αγώνα στη Λήμνο.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η συνολική τοποθέτηση του Γιάννη Καστρίτη:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και την ομάδα του Ηφαίστου για τη νίκη και για τη μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα. Δείχνουν μια αξιοζήλευτη σταθερότητα. Κάτι το οποίο σε μένα αρέσει πάρα πολύ, είναι ότι ξεκινάνε για να “χτίσουν” μέσα στο παιχνίδι από το κομμάτι της άμυνας, από το πάθος και την ένταση. Κάπως έτσι κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι, θεωρώ -και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν όλοι- ότι η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήμασταν τακτικά και πνευματικά, όπως ακριβώς θέλαμε. Κάπου εκεί όμως, για ένα μικρό χρονικό διάστημα χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, ο Ήφαιστος μας πίεσε πάρα πολύ. Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση.

Θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε καθόλου στο τελευταίο δεκάλεπτο, ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση, όπως υποδηλώνει το επιμέρους σκορ (36-15). Όπως και να έχει, μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ήφαιστος έχει πάρει δώδεκα (12) επιθετικά ριμπάουντ, στο προηγούμενο παιχνίδι ο Προμηθέας μάς πήρε δεκατρία (13) επιθετικά ριμπάουντ. Συν ότι κάναμε είκοσι λάθη. Είναι δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας, με αυτούς τους αριθμούς. Παρόλ’ αυτά όμως, ότι είμαστε μια ομάδα που ακόμη μαθαίνει, παίρνουμε τα μαθήματά μας κάθε αγωνιστική. Κρατάμε ότι για τρία δεκάλεπτα ήμασταν όπως ακριβώς θέλαμε. Αυτό που χρήζει ανάλυσης είναι το τελευταίο δεκάλεπτο. Έχουμε παιδιά που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, δουλεύουν και παλεύουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Θα παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια.

Ο Σταμάτης έδωσε το έναυσμα με τα κλεψίματα που έκανε στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου. Εκεί έγινε η αρχή για να χτίσει ο Ήφαιστος ό,τι έχτισε από εκεί και έπειτα. Όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι με δύο ποιοτικές ομάδες και έντονες προσωπικότητες, σίγουρα θα υπάρξουν πιο έντονες αντιδράσεις, ίσως ακόμη και στο σημείο της υπέρ-αντίδρασης. Νομίζω ότι στο τέλος παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι, που κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα

H απάντηση της ΚΑΕ Ηρακλής στην παραποίηση της οφθαλμοφανούς αλήθειας

Μπάσκετ

Back to Top