- Bluearena - https://bluearena.gr -

Περόνε: «Η πιο αδικημένη ομάδα ο Ηρακλής, δεν με ενδιέφερε η κατηγορία» (vid)

Ο Εμάνουελ Περόνε την Κυριακή θα δώσει την τελευταία του «παράσταση» με την φανέλα του Ηρακλή και έπειτα θα αναχωρήσει για την πατρίδα του. Ο Αργεντινός άσος έβαλε το δικό του επίλογο στην καριέρα του και αναφέρθηκε στα όσα έζησε στους «κυανόλευκους».

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στα παιχνίδια που του έχουν μείνει αξέχαστα, στο δέσιμο του με τον κόσμο και την ομάδα. Αλλά και στις αδικίες που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι «κυανόλευκοι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Για εμένα είναι δύσκολες μέρες γιατί σταματάω κάτι που κάνω από πέντε χρονών. Δεν μου αρέσει να μιλάω γενικά αλλά τώρα στο τέλος έπρεπε να το κάνω.

Δεν λέω αντίο γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά είναι δύσκολο να σταματάς κάτι που αγαπάς».

Γιατί επέλεξε να κλείσει την καριέρα του στον Ηρακλή:

«Όταν φτάνεις προς το τέλος, θέλεις να είσαι εκεί που θα περάσεις καλά και να τελειώσεις έτσι όπως το θέλεις. Δεν ήθελα να πάω κάπου όπου να μην είμαι ευχαριστημένος. Προτίμησα να μείνω εδώ στην ομάδα που αγάπησα».

Τι είναι αυτό που το έκανε να δεθεί με τον Ηρακλή:

«Είναι πολλά πράγματα, ο κόσμος και ο τρόπος που στηρίζει την ομάδα. Μας έδεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και συνολικά όλα αυτά με έκαναν να αγαπήσω τον σύλλογο».

Για το πως θυμάται την πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή:

«Στην αρχή κάναμε μεταγραφές με νέους παίκτες και λίγους έμπειρους, αλλά δεθήκαμε και κάναμε μια καλή ομάδα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η άνοδος».

Πόσο δύσκολη ήταν απόφαση να αγωνιστεί στην τελευταία κατηγορία:

«Δεν κοίταξα ότι θα έπαιζα στην τελευταία κατηγορία. Πριν έρθω στην ομάδα, μιλούσα με κάποια παιδιά για να παίξουμε στην ομάδα. Ήθελα απλά να παίξω στον Ηρακλή και δεν με ενδιέφερε η κατηγορία».

Για τις αδικίες που έχει υποστεί ο Ηρακλής:

«Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που αδικήθηκε πιο πολύ από όλους. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τους νόμους αυτοί που διοικούν. Ήταν δύσκολο για την ομάδα αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για το ποία χρονιά του έχει μείνει αξέχαστη:

«Ήταν η χρονιά που ανεβήκαμε, η πορεία στο κύπελλο που αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό με την Ξάνθη. Μπορεί να μην είχαμε περάσει αλλά νιώσαμε καλά, γιατί τα είχαμε δώσει όλα».

Ποίο γκολ ξεχωρίζει με την φανέλα του Ηρακλή:

«Το γκολ με την ΑΕΚ στα play off για την άνοδο. Ήταν μετά το παιχνίδι του κυπέλλου με την Ξάνθη και σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι θεωρείται σύμβολο στον Ηρακλή:

«Δεν θεωρώ πως είμαι σύμβολο, δεν θέλω να συγκρίνομαι με άλλους ανθρώπους που έδωσαν περισσότερα. Κάνω αυτό που μου αρέσει σε μια ομάδα που αγαπάω και με αγαπάει».

Αν σκέφτεται τον εαυτό του σε κάποια άλλη θέση στον Ηρακλή:

«Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω κι άλλο τον Ηρακλή».

Πως βλέπει το μέλλον του Ηρακλή:

«Πιστεύω ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του και θα πάει εκεί που πρέπει. Μακάρι να μπορέσω να βάλω ένα κομματάκι και να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει».

Με ποίους πρώην συμπαίκτες του διατηρεί σχέσεις:

«Υπήρχαν πολλά παιδιά, με τον Ρομάνο έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Με τον Δημήτρη Στάμου το ίδιο αλλά γενικά με όλα τα παιδιά έχουμε εξαιρετικές σχέσεις»

Ποίες στιγμές θυμάται από τον Ηρακλή:

«Με την ΑΕΚ και όταν ανεβήκαμε κατηγορία. Γενικά είχαμε ωραία αποδυτήρια το γκρουπ στην ομάδα ήταν εξαιρετικό, ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Αυτό κάνει τον Ηρακλή να ξεχωρίζει».

Τι θα ευχόταν στον Ηρακλή:

«Εύχομαι ο Ηρακλής να βρει γρήγορα το δρόμο του και μέσα στα επόμενα χρόνια να παλεύει με τους τέσσερις-πέντε πρώτες ομάδες».