Τζαμάλ Σούλερ: “Παίζουμε για τον κόσμο μας”

Ο πολύτιμος “Τζέι Σου” του Ηρακλή μιλά για την ομάδα και την παρουσία του σε αυτήν.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στα 33 του χρόνια ο “μπαρουτοκαπνισμένος” Τζαμάλ Σούλερ διάγει την 12η του σεζόν στην Ευρώπη. Εχει μάθει να προσαρμόζεται και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε όποια ομάδα και να αγωνίζεται.

 

«Είμαι τόσα χρόνια, στην Ευρώπη, οπότε δεν είναι κάτι νέο για μένα. Ομως, με την οικογένεια μου πλέον την Ελλάδα και νιώθω πραγματικά πλήρης. Εχω μικρά παιδιά και για μένα είναι δύσκολο να είμαι μακριά τους. Πλέον, θα τους έχω μέχρι τον Φλεβάρη, οπότε νιώθω σαν το σπίτι μου. Μεγάλη ευτυχία και ευλογία», λέει χαρακτηριστικά ο πολύπειρος παίκτης.

Η ηρεμία που δίνει άλλωστε η οικογένεια για έναν επαγγελματία αθλητή είναι μια έννοια που δεν είναι γνωστή σε αυτούς που βλέπουν ίσως μια λαμπερή ζωή. «Στον Ηρακλή και στο Ιβανώφειο, νιώθω ήδη οικεία και όμορφα. Η έλευση της οικογένειάς μου ήρθε σα δώρο για μένα, οπότε θα είμαι ακόμα πιο καλός στη συνέχεια. Μιλάω συνέχεια με τους συμπαίκτες μου, πλέον νομίζω ΄χουμε βρει τους ρόλους μας και χάρηκα πολύ για τα τελευταία δύο παιχνίδια. Αν κερδίσουμε και τον Προμηθέα, θα είναι κάτι σπουδαίο για την ομάδα και για τον κόσμο».

Τι λέει όμως για τον χρόνο που χρειάζεται μια νέα ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. «Ο Ηρακλής είναι ένα καινούριο σύνολο και πλέον ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του. Ο κόουτς είναι αυτός που δίνει το πλάνο, εγώ λόγω της εμπειρίας μου προσπαθώ να λειτουργώ και σαν αρχηγός. Νομίζω ότι είμαστε στο καλύτερο momentum και θα πρέπει να μην υποτιμήσουμε τον Προμηθέα. Κάνουμε καλή παρέα με όλα τα παιδιά και η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ ωραία πόλη», τονίζει ο 33χρονος γκαρντ, που έχει το σπίτι στις ΗΠΑ στη Βιρτζίνια.

 

Ο Τζαμαλ Σούλερ έχει περάσει από πολλά ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, οπότε του ζητήσαμε να μας πει με ποια λίγκα μοιάζει το ελληνικό…“Η παρουσία στην Ελλάδα και στο Πρωτάθλημά της μοιάζει με τη Γερμανία. Νομίζω ότι βλέπω πολλές ομοιότητες. Είναι ένα σκληρό Πρωτάθλημα σαν το Γερμανικό. Αλλωστε, τότε έκανα τα πρώτα μου βήματα, οπότε και στην Ελλάδα νιώθω σα να ξεκινάω κάτι διαφορετικό”. Ο Αμερικανός παίκτης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Γερμανία και στους Gladiators Treves όπου και παρέμεινε για 2 έτη από το 2008 έως το 2010.

Οσο γα τον αγώνα του Σαββάτου, υποσχέθηκε να δώσουν αυτός και οι συμπαίκτες τον καλύτερό τους εαυτό, στέλνοντας ένα μήνυμα στους φιλάθλους. “Θα παίξουμε και για εσάς, όπως και εσείς είστε πάντα δίπλα μας”.

Πηγή: Εφημερίδα Metrosport.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top