- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα…”

Αλλαγή ψυχολογικού περιβάλλοντος στον καλαθοσφαιρικό Ηρακλή, μετά την εμφατική νίκη και την πολύ καλή απόδοση στον αγώνα με το Λαύριο.

Το «μουντό» κλίμα, το οποίο είχε επιβάλλει η καταθλιπτική τετράδα των συνεχόμενων ηττών, διαδέχθηκε η αισιοδοξία και η επαναφορά της αίσθησης ότι η ομάδα αυτή, όταν ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις ενός αγώνα (και – κυρίως – όταν παίζει άμυνα) έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει.

Η εξαιρετικά άνετη νίκη επί μιας δυνατής ομάδας – όπως έχει πιστοποιήσει ότι είναι φέτος ο αντίπαλος του περασμένου Σαββάτου – ήλθε την κατάλληλη χρονική στιγμή, αλλάζοντας τα δεδομένα στο Ιβανώφειο και λειτουργώντας ως «βάλσαμο» στις πληγές, που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται στον Ημίθεο.

Ο κόσμος αναθάρρησε και η ομάδα προετοιμάζεται για τη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση και – το σημαντικότερο – με ψυχολογική ηρεμία.

Βεβαίως, την αναμένει δύσκολο και ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα υποχρεώσεων και αμέσως ενώπιον της έχει τη δύσκολη αναμέτρηση με τον Κολοσσό στο Κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Μια ομάδα, η οποία φάνηκε ασθενική στην προαγωνιστική περίοδο, ενισχύθηκε και μεταμορφώθηκε στη συνέχεια, μετασχηματιζόμενη σε δυσκολοκατάβλητο και αξιόλογο αντίπαλο.

Οι Ροδίτες βρίσκονται ισόβαθμοι του Ηρακλή, με 4 νίκες – 5 ήττες, με συνέπεια η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να επιζητεί έντονα μια νίκη μέσα στην έδρα τους.

Αποστολή δύσκολη για έναν «Γηραιό» μακριά από το Ιβανώφειο, όμως… «αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα…», όπως λέει και ο Αίσωπος…