Άλεξ Ντέιβις: “Ωριμάζει” και “λάμπει”…

Το νέο αστέρι του καλαθοσφαιρικού Ηρακλή, δείχνει να έχει προοπτικές…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Γιάννης Καστρίτης έσπευσε να τον κλείσει με προτεραιότητα στις μεταγραφικές επιλογές του, όταν είχε αρχίσει να συγκροτεί το ρόστερ του Ηρακλή της Basket League.

Τα στοιχεία, τα οποία είχε συλλέξει για εκείνον, από τη θητεία του στη Νίμπουργκ, ήταν ενθαρρυντικά από όλες τις πλευρές και αυτό, το οποίο απέμενε ήταν να «κοπεί» από τα try outs του Ολυμπιακού για να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ευτυχώς, οι «ερυθρόλευκοι», τον δοκίμασαν, αλλά δεν τον προέκριναν για συμμετοχή στο ρόστερ της ομάδας τους, η οποία συμμετέχει στην Euroleague και ο – περί ου ο λόγος – Άλεξ Ντέιβις πήρε το αεροπλάνο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Στα τελευταία παιχνίδια, «βγάζει» ολοένα και περισσότερα από τα εξαιρετικά στοιχεία, που διαθέτει στο παιχνίδι του, έχοντας, μάλιστα, κερδίσει και ρόλο στη βασική πεντάδα, ως το «τεσσάρι» του σχήματος.

Αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι ένας εξαιρετικός αθλητικός power forward, ο οποίος, χάρη στη σωματοδομή και την εκρηκτική αλτικότητά του, αγωνίζεται άνετα στο «5», όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες.

«Βουνό» κάτω από τη ρακέτα του Ηρακλή, με τα πελώρια χέρια του και το τεράστιο άλμα του, δυσχεραίνει εντυπωσιακά τις προσπάθειες των αντιπάλων κοντά στο καλάθι, με την εκπληκτική έφεσή του στα κοψίματα, ενώ το ριμπάουντ αποτελεί για αυτόν εύκολη υπόθεση.

Στην επίθεση βοηθά πολυδιάστατα, καθώς την ίδια ώρα, κατά την οποία λειτουργεί ως ψηλός, με κινήσεις μέσα στη ρακέτα και εντυπωσιακά καρφώματα, διαθέτει «φαρμακερό» τρίποντο, «φορτώνοντας» με πόντους από απόσταση το αντίπαλο καλάθι, ενώ είναι εξαιρετικός στο να δίνει δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα με τη μαχητικότητά του στον τομέα του επιθετικού ριμπάουντ.

Πρόκειται για ένα παιδί, το οποίο σε λιγότερο από δύο μήνες κλείνει τα 28 του και βρίσκεται, πλέον, στην ηλικία, κατά την οποία ωριμάζει μπασκετικά.

Μακάρι, ο Ηρακλής να έχει να εισπράξει πολλά από αυτήν την ωρίμανση…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top