Ορφανός: «Λειτουργούμε σαν οικογένεια, μας δίνει έξτρα κίνητρο ο κόσμος»

Στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον Ηρακλή και στην δυναμική του κόσμου αναφέρθηκε ο Γιάννης Ορφανός.

Βόλει, Ηρακλής

Για την… μάχη που έδωσε ο Ηρακλής κόντρα στον Ολυμπιακό και για το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Volley League, μίλησε ο Γιάννης Ορφανός.

Ακόμα αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου αλλά και στους στόχους που έχει θέσει ο Ηρακλής για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αν πίστευε αρχές Οκτωβρίου, ότι η ομάδα μετά και τα όσα πέρασε με την αδειοδότηση θα βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά το πέρας των έξη αγωνιστικών: «Σε καμία περίπτωση δεν θα το πίστευα. Έχουμε δουλέψει όμως πολύ όλο αυτό τον καιρό κάτω από αντίξοες συνθήκες και τα έχουμε καταφέρει. Αλλά αν με ρωτούσατε τότε δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος».

Αναφορικά με το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει η ομάδα του: «Έχουμε μια καλή μαγιά αθλητών, κυρίως Ελλήνων και αυτό βοηθάει σε αυτό που θέλουμε. Βασικά έχουμε καταφέρει να παίζουμε καλό βόλεϊ χάρη στην μεθοδική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αλλά και στην όρεξη που δείχνουν οι αθλητές».

Αναφορικά με το πώς ντοπάρει τους παίκτες του πριν από τα ματς με τον Ολυμπιακό: «Δεν θα το έλεγα ντοπάρισμα. Έχει να κάνει με την πολύ καλή μελέτη και τον σχεδιασμό που γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι, και σε αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό μας βγήκε και μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν καλά διαβασμένοι και αυτό φάνηκε. Εξάλλου, η Μίκρα είναι ένα γήπεδο που παραδοσιακά όλες οι ομάδες δυσκολεύονται να κερδίσουν και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο».

Αν θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη εάν οι οπαδοί είχαν φθάσει νωρίτερα λόγω και του αγώνα μπάσκετ του Ηρακλή ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Δεν το νομίζω. Ήταν ένα ματς που παίχτηκε στα ίσια. Και ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή απόδοση και εμείς όμως φθάσαμε να παίζουμε στα όρια μας. Και αυτό ήταν το κλειδί γι’ αυτή την καλή εμφάνιση».

Όσο για το ποια ήταν η γεύση που του άφησε στο φινάλε η ήττα με 2-3 ο Γιάννης Ορφανός τόνισε: «Αυτό που μου μένει είναι η ικανοποίηση ότι η ομάδα παίζει με τέτοια ποσοστά και τέτοια νούμερα. Σίγουρα όταν φτάνεις στο 13 όλα λες γιατί όχι εγώ».

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό αλλά και για το γεγονός ότι ο Ηρακλής δυσκολεύεται περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε. Αλλά το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό είναι στα μέτρα μας και αν είμαστε σοβαροί θα πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να αφήσουμε τα πανηγύρια από το ματς με τον Ολυμπιακό πίσω μας και να επαναλάβουμε την καλή εμφάνιση και στο ματς με τον Παμβοχαϊκό».

Όσο για το αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω ενίσχυση: «Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, μετά και τα όσα έγιναν το καλοκαίρι που η ομάδα κινδύνευσε να μην αγωνιστεί. Αλλά ούτε και στο μυαλό μου υπάρχουν τέτοιες βλέψεις γνωρίζοντας την κατάσταση. Αυτό το υλικό έχουμε, με αυτό θα δουλέψουμε για να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για τους στόχους του Ηρακλή ο Γιάννης Ορφανός τόνισε: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με στόχο να σωθεί αυτή η ομάδα. Τώρα βλέπουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό και κοιτάμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να στοχεύσουμε στην 6αδα. Αλλά αυτό είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πούμε και πρέπει να κάνουμε κάποια αποτελέσματα όπως στο ματς με τον Παμβοχαϊκό που έρχεται για να στοχεύσουμε στα πλέι οφ».

Όσο για το αν το καλό κλίμα που βγαίνει στο παρκέ ανταποκρίνεται και στα αποδυτήρια ο Γιάννης Ορφανός είπε: «Μέσα από δύσκολες συνθήκες οι σχέσεις προπονητών και παικτών γίνονται πιο δυνατές. Και αυτό το έχουμε καταφέρει. Έχουμε κρατήσει κλειστά τα αποδυτήρια μας και λειτουργούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους της».

Τέλος, για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αν έδωσε ώθηση στους παίκτες του, πρόσθεσε: «Είναι ένα έξτρα ντοπάρισμα ο κόσμος. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα περισσότερο , αλλά έπαιζε και το μπάσκετ,. Είναι βοήθεια για εμάς και νομίζω ότι του το ανταποδίδουμε με τέτοιες εμφανίσεις».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top