Η λαμπρή πρώτη μέρα των Ιβανωφείων (εκτεταμένο φωτορεπορτάζ)

Εντυπωσιακή η τελετή αναβίωσης της σπουδαίας διοργάνωσης του Ημίθεου.

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή:

Τα “Ιβανώφεια” είναι και πάλι εδώ

Μετά από αρκετά χρόνια η διοργάνωση πήρε και πάλι σάρκα και οστά. Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/11) το απόγευμα, με πλήθος κόσμου, μέλη της πολιτικής ζωής της πόλης να δίνουν το παρών στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, όπως και ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Στοφορόπουλος.
➡️Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Γ.Σ. Φώτη Θέο που αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της ημέρας -λόγω των γενεθλίων του συλλόγου μας- καθώς και στον ήρωα και πρωταθλητή του Ηρακλή, Γεώργιο Ιβάνωφ ενώ ευχαρίστησε και όλα τα σωματεία που τίμησαν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης), κα.Ιωάννα Κοσμοπούλου που εκπροσώπησε και το Δήμο Θεσσαλονίκης στους αγώνες, αναφερόμενη, συγκινημένη, στον Ηρακλή και στο ότι αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης.Στους αγώνες το παρών έδωσε και ο επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Τόμας Βισνιέσκι. Κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για την πρόσκληση στους αγώνες και δήλωσε ότι με αυτή τη διοργάνωση διατηρούμε τη μνήμη του Γεωργίου Ιβάνωφ, ενός εθνικού ήρωα για δύο χώρες και όπως είπε φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια διπλωματικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.
➡️Ιδιαίτερη παρουσία ήταν της ανιψιάς του Γεωργίου Ιβάνωφ, Λεονάρδας Λαμπριανίδου και του ανιψιού του Ιωάννη Λαμπριανίδη. Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρώτη, αναφέρθηκε στον Ιβάνωφ έτσι όπως τον γνώρισε από διηγήσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές. Από πλευράς του Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, βρέθηκε στο Ποσειδώνιο ο κος.Πέτρος Αταμιάν, που μετέφερε το χαιρετισμό του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου, που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. “Χρόνια πολλά στον Ηρακλή μας, χίλια χρόνια Ηρακλής” ήταν οι ευχές του υφυπουργού που συνεχάρη τη διοίκηση για την πρωτοβουλία της αναβίωσης των αγώνων.
➡️Στη συνέχεια βραβεύτηκαν άνθρωποι που προσέφεραν με το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια στο κολυμβητικό τμήμα. Γιώργος Ασπουγαλής, Μίλτος Χαλκιάς, Παναγιώτης Κοσμίδης, Τάσος Σαχπατζίδης, Στέλιος Ναβροζίδης, Γιώργος Χουζούρης οι βραβευθέντες και ιδιαίτερη βράβευση για την κα.Λεονάρδα Λαμπριανίδου.
➡️Ο έφορος του τμήματος , Γιώργος Κοσμίδης κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
➡️Σημαντική στιγμή ήταν και το στεφάνι, στη μνήμη του Γεωργίου Ιβάνωφ, που έριξε συμβολικά στην πισίνα, η κα.Λεονάρδα Λαμπριανίδου και βούτηξαν για να το μαζέψουν οι νεαροί κολυμβητές μας, Νικολέτα-Ειρήνη Βασιλοπούλου και Κώστας Ανδρεάδης.
➡️Η πρώτη αγωνιστική μέρα κύλησε με καλές επιδόσεις και συνέχεια θα έχουμε και αύριο με αγώνες πρωί και απόγευμα. Ραντεβού και πάλι στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο!
photos by: Konstantina Kotsabaseri

Image may contain: 2 people

Image may contain: 3 people, crowd

Image may contain: 1 person, standing, shoes and outdoor

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 4 people, people standing

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and eyeglasses

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and eyeglasses

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Image may contain: basketball court

Image may contain: one or more people and indoor

Image may contain: one or more people

Image may contain: 1 person, smiling, standing and indoor

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor

 

Back to Top