- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η άμυνα, “κλειδί” της νίκης (16:45 – ΕΡΤPLAY 4)

Σε βαθμολογικά κομβικό σημείο ο καλαθοσφαιρικός Ηρακλής, αντιμετωπίζει τον αγώνα με το Λαύριο, σήμερα, στο Ιβανώφειο, ως ευκαιρία για την επιβεβλημένη επιστροφή στις νίκες.

Για αυτόν τον σκοπό, ο Γιάννης Καστρίτης έχει επικεντρώσει – σε σημαντικό βαθμό – την τακτική προετοιμασία της ομάδας στον τομέα της αμυντικής συμπεριφοράς.

Στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες, οι οποίοι έφεραν και τα ισάριθμα πλήγματα των ηττών, βασικός άξονας αδυναμίας του «κυανόλευκου» συνόλου αποδείχθηκε η παντελής αδυναμία ως προς το να κρατηθεί ο αντίπαλος σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος.

Ουσιαστικά, δεν είχε λειτουργήσει τίποτε, ούτε στην περιφερειακή άμυνα, ούτε σε αυτήν μέσα στη ρακέτα.

Ο 37χρονος τεχνικός έχει δουλέψει εντατικά σε αυτόν τον τομέα και ποντάρει πολλά στη συμμετοχή του Μιλένκο Τέπιτς σε αυτό το επίπεδο, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με ύψος «κανονικού τριαριού», ο οποίος είναι πολύ εργατικός στον αμυντικό τομέα, κλείνοντας ένα σημαντικό κενό στα πλάνα του.

Η άμυνα κόντρα στο Λαύριο είναι το «κλειδί» της επιστροφής στις νίκες για τον Ημίθεο και στο Ιβανώφειο ελπίζουν ότι η ομάδα θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει, ώστε να φτάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.

Η αναμέτρηση Ηρακλή – Λαυρίου στο Ιβανώφειο, θα αρχίσει στις 16:45 και θα μεταδοθεί σε διαδικτυακή – τηλεοπτική μετάδοση από το ΕΡΤPLAY 4.