- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κανακούδης: “Γουστάρω και γεμίζω ενέργεια στον Ηρακλή”

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πέτρου Κανακούδη στον καλό συνάδελφο Παναγιώτη Σωτηρόπουλο και στην εφημερίδα Metrosport:

 

Ο Εμάνουελ Περόνε φτάνει στον ενεργό ποδοσφαιρικό τερματισμό του. Αυτόματα δημιουργούνται ερωτηματικά: Ακολουθούν και οι έτεροι «σωματοφύλακες» που επέστρεψαν το καλοκαίρι να βοηθήσουν στη Γ’ ΕΠΣΜ;

«Όχι, εγώ συνεχίζω. Το τέλος είναι… μέχρι να βρεθεί λύση. Και του χρόνου αν η ομάδα συνεχίσει στη Β’ κατηγορία, πάλι εδώ θα είμαι». Αυτή ήταν η απάντηση του Πέτρου Κανακούδη που μίλησε στη «Μ» για την απόφαση του Περόνε και τα δεδομένα της φετινής διαφορετικής χρονιάς: «Έχει σοβαρούς ανθρώπους και θα τους στηρίξουμε όσο πάει. Μ’ αρέσει αυτό που γίνεται, γουστάρω και παίρνω ενέργεια. Μετά από αυτό που κάναμε εμείς φέτος, πιστεύω και άλλα παιδιά θα έρθουν του χρόνου».

«Εύχομαι να βγει ψυχολογικά αλώβητος»

Λένε όλοι πως το σημαντικότερο στο τέλος μιας ποδοσφαιρικής καριέρας, είναι ο πρωταγωνιστής να καταφέρει να «σκοτώσει» τον ποδοσφαιριστή που έχει μέσα του. Στο ψυχολογικό κομμάτι εστίασε και ο Πέτρος Κανακούδης για την απόφαση του Περόνε: «Είναι δύσκολη απόφαση. Σταματάς να κάνεις ένα παιχνίδι, δεν είναι απλό επάγγελμα. Έχει καθορίσει τις ζωές μας, λόγω πειθαρχίας και κανόνων που σου επιβάλλει ο αθλητισμός. Δημιουργεί προσωπικότητες. Φεύγεις από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματική ζωή. Εύχομαι ο «Πέρο» να το δουλέψει μέσα του, να φέρει την απόφαση στα μέτρα του και να βγει ψυχολογικά αλώβητος. Είναι δύσκολο κομμάτι. Θέλει ώριμη και λογική σκέψη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απλά πράγματα καθημερινότητας και ευθύνες φυσιολογικές για τον κόσμο όλο ενώ ήμασταν μαθημένοι διαφορετικά. Παίζει ρόλο η οικογένεια, ο κύκλος, οι φίλοι, η παιδεία που υπάρχει για να σε βοηθήσει».

«Ευλογία να συνεχίσει στον Ηρακλή»

Όσο για το αν μπορεί να βοηθήσει ο Περόνε από άλλο πόστο; «Σίγουρα. Έχει θέση στην ομάδα. Από οποιοδήποτε πόστο. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, είναι αποδεκτός απ’ τη μεγαλύτερη μερίδα του φίλαθλου κοινού στην Ελλάδα. Θα ήταν ευλογία να συνεχίσει στον Ηρακλή».

«Δικαιωμένος 100%»

Ο Κανακούδης όχι απλά δεν σκέφτεται να σταματήσει, αλλά συνεχίζει δικαιωμένος για την επιλογή του: «Από προπονήσεις και ματς, παίρνω ενέργεια! Προσπαθώ να μεταδώσω γνώσεις στους μικρότερους. Δίνεις ότι καλό έχεις έχεις σ’ αυτές τις ηλικίες. Ευτυχώς είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και καλοί δέκτες. Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη. Χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση μη γνωρίζοντας τότε 100% περί τίνος πρόκειται. Αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος. Μεταλαμπαδεύουμε εμπειρίες ζωής και ποδοσφαιρικές σε παιδιά 3ης γυμνασίου, 1ης λυκείου στοχεύοντας να συμβάλλουμε να γίνουν καλύτεροι συναθλητές».

Πηγή: Εφημερίδα Metrosport.