- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι λόγοι, που οδήγησαν τον Καστρίτη στον Τέπιτς

Το να αποχωρήσει ο Λενζέλ Σμιθ δεν αποτέλεσε επιθυμία του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος παρέκαμπτε το γεγονός ότι ο Αμερικανός ήταν ένας σούτινγκ γκαρντ ύψους 1,93 και εξ ανάγκης κάλυπτε τη θέση «3», λόγω της πολυδιάστατης προσφοράς του στο παιχνίδι της ομάδας.

Όταν, όμως, η δυστροπία του παίκτη και η καλύτερη πρόταση από το Ισραήλ τον οδήγησαν εκτός ομάδας, ο «κυανόλευκος» τεχνικός θέλησε να «τα έχει όλα», μέσα από την επιλογή του αντικαταστάτη του.

Κι όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία με την αποδέσμευση του Μιλένκο Τέπιτς από τη Βερόνα, την «κυνήγησε» με αποφασιστικότητα.

Είναι ο παίκτης, που μπορεί και σωματοδομικά να αγωνιστεί στο «3», χωρίς ωστόσο να είναι μονοδιάστατος, καθώς διαθέτει, πέρα από μακρινό σουτ, διείσδυση και προσπάθειες κοντά στο καλάθι.

Παράλληλα, βοηθά στην άμυνα, ενώ θεωρείται παίκτης του προπονητή, με καλό χαρακτήρα, επικοινωνιακός, διαθέτοντας προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Ήταν ένα «πακέτο», το οποίο δεν μπορούσε να αγνοήσει ο Γιάννης Καστρίτης, ποντάροντας σημαντικά από εδώ και πέρα στην παρουσία του 32χρονου διεθνούς Σέρβου φόργουορντ.