Σημαντική εξέλιξη: Ο Γ.Σ. τακτοποίησε νομικά το σύνολο της περιουσίας

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ρύθμισε ένα χρονίζον και εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Ερασιτέχνης

Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου, παρά τις πολλές και εγγενείς αντιξοότητες, που έχει να αντιμετωπίσει, προχωρά σημαντικά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τα περιουσιακά στοιχεία του Ηρακλή και χρήζουν τακτοποίησης.

Είναι γνωστό ότι, εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει θέμα με την ηλεκτροδότηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, που ανήκουν στον Γ.Σ. και βρίσκονται στην περιοχή των Χορτατζήδων (γραφεία Ερασιτέχνη, Κατσάνειο και Ιβανώφειο), καθώς, μέχρι πρότινος υπήρχε ένας και μοναδικός μετρητής για όλα τα κτίσματα, με συνέπεια η οφειλή προς τη ΔΕΗ να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Πλέον, οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη Ηρακλή, όχι μόνο φρόντισαν να τοποθετηθεί ξεχωριστός μετρητής σε κάθε κτίσμα, ώστε Γ.Σ., ΤΑΑ και ΚΑΕ να έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή, που τους αναλογεί, ώστε να απαλλαγούν από τη γεννήτρια και να επανασυνδεθεί η παροχή ρεύματος, αλλά πήγαν την υπόθεση πολλά βήματα παραπέρα.

Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσαν την πολεοδομική τακτοποίηση όλων των κτηρίων (ακόμη και των μνημείων), που υπάρχουν στην περιοχή των Χορτατζήδων και συναποτελούν την εκεί ακίνητη περιουσία του Ημίθεου, ώστε να μην υφίσταται το παραμικρό νομικό κώλυμα από κάθε άποψη.

Η κίνηση αυτή δίνει άλλες προοπτικές για τη συνέχεια του Συλλόγου, ιδίως αν επιτευχθεί η πολυπόθητη ρύθμιση των οφειλών του προς το Δημόσιο…

Back to Top