Ο εξωδιοικητικός μεσολαβητής, ο Όμιλος και η “κυανόλευκη” περιουσία

Τα δεδομένα σε μία ιστορία, που τυγχάνει εκτενούς δημοσιογραφικής αναφοράς τις τελευταίες μέρες…

Ερασιτέχνης

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, γνωστός Ηρακλειδέας, εξωδιοικητικός παράγων του Συλλόγου, έχει μεταφέρει στους διοικούντες τον Γυμναστικό Σύλλογο ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με ξένο επιχειρηματικό Όμιλο, ο οποίος ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Ηρακλή, εξ ου και αναπτύχθηκε και η όλη δημοσιογραφική ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποιες σημαντικές παράμετροι, προκειμένου να μην προκύψει άδικος ενθουσιασμός και άσκοπη αναμονή εξελίξεων.

Πρώτον. Το όλο ζήτημα έχει ανακινηθεί από την – αδιαμφισβήτητα –  θετική διάθεση του συγκεκριμένου εξωδιοικητικού παράγοντα, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε κοντά στα Τμήματα του Συλλόγου και επιχειρεί να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί (το επεχείρησε και κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβερνητικής κατάστασης, στην οποία μετείχε ενεργά ως υπηρεσιακό στέλεχος), καθώς όποιες πληροφορίες περί ενδιαφέροντος και περί… Ομίλου υφίστανται μεταφέρονται από τον ίδιο και μόνο…

Δεύτερον. Επειδή οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη… «έχουν καεί στον χυλό και φυσούν και το γιαούρτι», όταν και αν βρεθεί ενώπιόν τους κάποιος, ο οποίος θα φέρεται ότι εκπροσωπεί κάποιον ενδιαφερόμενο Όμιλο, θα απαιτήσουν απόλυτες και ξεκάθαρες αποδείξεις, τόσο για τη σχέση της εκπροσώπησης, όσο και για το πραγματικό ποιόν του όποιου επιχειρηματικού φορέα.

Τρίτον. Αν προχωρήσουν, όντως, όλα αυτά, βεβαίως και είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τις προτάσεις της άλλης πλευράς και αν – καλώς εχόντων των πραγμάτων υπάρχει έδαφος για περεταίρω συζήτηση, τότε θα συσταθεί από πλευράς Γ.Σ. επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αναλάβει να προωθήσει τις επαφές σε πιο πρακτικό επίπεδο.

Τέταρτον. Όπως σημειώνουν στην Αγίου Δημητρίου, το γενικότερο πρόσκομμα στην υπόθεση αυτή δεν είναι το υποθετικό «αν και εφόσον», σε σχέση με την ουσία του πράγματος, αλλά αφορά και σε κάτι πιο άμεσο και πρακτικό. «Αν δεν ρυθμιστεί θεσμικά από την κυβέρνηση το θέμα με τα χρέη του Συλλόγου, ώστε να ξεμπλοκαριστεί ο ΑΦΜ, καμία πράξη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ηρακλή δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει, σε νομικό επίπεδο», εξηγούν οι διοικούντες…

Αυτά, μέχρι νεωτέρας…

Back to Top