Οι σκέψεις Καστρίτη για το θέμα Σμιθ

Ο αντικαταστάτης του Αμερικανού απασχολεί τον κόουτς, για την περίπτωση που ο τελευταίος αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι τάσεις φυγής, που έχει επιδείξει ο Λενζέλ Σμιθ Τζούνιορ, αποτελούν – ευλόγως – το υπ’ αριθμόν «1» εσωτερικό πρόβλημα στον καλαθοσφαιρικό Ηρακλή, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Γιάννης Καστρίτης έχει ήδη προσαρμοστεί στην ιδέα ότι θα πρέπει να υπολογίζει χωρίς μία από τις βασικές επιλογές του για το ρόστερ, το οποίο συγκρότησε μέσα στον Αύγουστο και αυτό σίγουρα προβληματίζει σημαντικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό του.

Εκείνο, το οποίο τον προβληματίζει περισσότερο από το γεγονός ότι χάνει έναν παίκτη – ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήταν «τριάρι», αλλά του προσέφερε σε πολλούς τομείς (άμυνα, ενεργητικότητα, ταχύτητα, αιφνιδιασμούς, αλλά και σκοράρισμα, τόσο μακριά από το καλάθι, όσο και μέσα από τη ρακέτα) – έχει να κάνει με το γεγονός ότι μία θέση στη βασική πεντάδα του, όπως την είχε προγραμματίσει, παραμένει κενή.

Αυτό αναγκάζει τον κόουτς και τους συνεργάτες του, Δημήτρη Βαρβούνη και Στέργιο Καλύβα, να βρίσκονται σε μία κατάσταση εντατικής αναζήτησης ενός άξιου αντικαταστάτη του Αμερικανού γκαρντ.

Βεβαίως ο στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι να πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος να είναι… πολύ περισσότερο «τριάρι» από τον Σμιθ, αλλά να μην στερείται αθλητικών χαρακτηριστικών, ευελιξίας ταχύτητας και πολυδιάστατης δυνατότητας προσφοράς στο παιχνίδι του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το εγχείρημα είναι δυσκολότατο, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να εξακολουθεί να παραμένει ως λύση στο προσκήνιο, σε κάθε περίπτωση…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top