Σούλερ και Χάνλαν συμφωνούν: “Ο κόσμος μας ωθεί στις νίκες…”

Οι δύο βασικοί γκαρντ του Ηρακλή αναφέρονται στις μέχρι τώρα εμπειρίες τους στην ομάδα.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τα δύο “πρώτα βιολιά” του μπασκετικού Ηρακλή, Τζαμάλ Σούλερ και Ολιβιέρ Χάνλαν, σε μία ενδιαφέρουσα παράλληλη κατάθεση απόψεων:

Τζαμάλ, είναι η πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, ο Ηρακλής είναι ένα πολύ φιλόδοξο κλάμπ. Ανέβηκε από την Α2 και φέτος θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό και κάτι ιδιαίτερο για τους οπαδούς μας. Νιώθω ότι αποκτούμε χημεία μεταξύ μας πραγματικά γρήγορα, νομίζω αυτό φάνηκε και από τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το ελληνικό πρωτάθλημα βασίζεται αρκετά στην στρατηγική αλλά και στην αθλητικότητα των παικτών. Μέχρι τώρα μου φαίνεται ένα πρωτάθλημα αρκετά πετυχημένο με πολύ καλό επίπεδο».

 

– Το Σάββατο παίζετε απέναντι στον Πανιώνιο που δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και χρειάζεται οπωσδήποτε νίκες. Περιμένεις ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι;

«Σίγουρα. Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολα, γιατί υπάρχουν ομάδες που είναι ποιοτικές, υπάρχουν και ομάδες που «καίγονται» για νίκες. Με τον Πανιώνιο είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας, άρα πρέπει να εστιάσουμε στο πως θα παρουσιαστούμε εμείς, να «προστατεύσουμε» την έδρα μας και να παλέψουμε για τη νίκη».

– Πως σου φαίνονται οι φίλαθλοι του Ηρακλή που είναι δίπλα σας σε όλα τα παιχνίδια;

«Μου αρέσει πολύ! Είναι πολύ παθιασμένοι, μας δίνουν μεγάλη ενέργεια. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα, μέχρι τη στιγμή που έφτασαν οι οπαδοί μας στο γήπεδο ήμασταν πίσω στο σκορ. Όταν έφτασαν με αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτή την ενέργεια μας έδωσαν μεγάλη ώθηση για να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για αυτούς».

 

– Υπάρχει κάποια ομάδα που θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

«Σίγουρα τον Παναθηναϊκό που είναι μια ομάδα της Ευρωλίγκα, τον Προμηθέα που έχει ανέβει πολύ γρήγορα επίπεδο, έχουν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα στο Γιούροκαπ. Ξεκινήσαμε αρκετά άσχημα απέναντι στο Περιστέρι που είναι καλή ομάδα, έχουμε και την ΑΕΚ σε μερικές εβδομάδες που έχει δυνατό ρόστερ. Αυτές οι ομάδες είναι αρκετά ποιοτικές και απέναντι σε αυτές πρέπει να είσαι ολόσωστος και πρέπει να σκεφτείς περισσότερο πως να δουλέψεις και τι να βελτιώσεις. Υπάρχουν δηλαδή 4-5 ομάδες που είναι πολύ καλές και θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι τους. Είναι η πρώτη μου χρονιά σε αυτό το πρωτάθλημα και ακόμα προσπαθώ να μάθω πράγματα. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, βλέπεις ότι γίνονται ανατροπές, μπορεί να κερδίσεις δύο παιχνίδια και μετά να χάσεις άλλα δύο, ομάδες που θεωρητικά δεν είναι τόσο καλές κερδίζουν κάποιες που λογαριάζονται ως φαβορί, οπότε γενικότερα κάθε παιχνίδι είναι πρόκληση για μένα».

 

– Ολιβιέρ, πριν από μερικές μέρες αποκλειστήκατε από το Κύπελλο. Στεναχωρηθήκατε ή σκέφτεσαι ότι τώρα πλέον μπορείτε να εστιάσετε στο πρωτάθλημα;

«Νιώθω σίγουρα απογοητευμένος που δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση του Κυπέλλου, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει πάντα κάτι «θετικό» σε όλες τις αρνητικές καταστάσεις. Τώρα πλέον θα έχουμε μια ολόκληρη εβδομάδα για να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα θα είμαστε πιο ξεκούραστοι και σωματικά θα νιώθουμε καλύτερα αλλά το πιο βασικό είναι ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε καλύτερα για κάθε παιχνίδι και να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι».

 

– Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και ο Ηρακλής αλλά και εσύ προσωπικά. Είσαι καλός σουτέρ, είσαι σκόρερ γενικά. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για αυτή τη σεζόν;

«Νιώθω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να έχω προσωπικούς στόχους, σημαντικό είναι να σκέφτομαι το πως θα κερδίζει η ομάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε στόχους σαν γκρουπ, σαν ομάδα και αν έρχονται οι νίκες όλοι θα επωφεληθούμε από αυτό. Για οποιονδήποτε είναι σημαντικό να είναι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει και που αγωνίζεται σε ένα καλό πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στις προπονήσεις μας και να παίζουμε συγκεντρωμένα όλα θα πάνε όπως πρέπει».

– Ολιβιέρ, έχεις παίξει στη Ζαλγκίρις και στη Βόννη που συμμετείχαν και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πως σου φαίνεται που φέτος δεν παίζεις σε μια τέτοια διοργάνωση;

«Προφανώς είναι διαφορετικό συναίσθημα γιατί έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα αξιοσέβαστο πρωτάθλημα. Είμαι γενικά της άποψης ότι όσο περισσότερο παίζουν οι παίκτες τόσο το καλύτερο. Μπορείς να είσαι σε μια κατάσταση που έχεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα άρα και περισσότερη ξεκούραση, αλλά ίσως αυτό σου δίνει και μεγαλύτερη πίεση να παρουσιαστείς καλύτερος. Γιατί αν κάνεις δύο άσχημα παιχνίδια για παράδειγμα σημαίνει ότι είσαι κακός για μισό μήνα και αυτό είναι πολύ. Αυτό που χρειάζομαι είναι να προσαρμοστώ σε αυτή τη νέα κατάσταση, αν και πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχω ξεκινήσει καλά και έτσι πρέπει να συνεχίσω και μετέπειτα».

 

 

– Πόσο σημαντικό είναι να κρατήσετε το αήττητο στην έδρα σας και πόσο σας βοηθάει η παρουσία του κόσμου σας σε αυτό;

«Καταρχήν αν είσαι παίκτης και μπορείς να είσαι σε ένα γεμάτο γήπεδο που ο κόσμος δείχνει τέτοιο ενθουσιασμό, αυτό είναι κάτι που πάντα σου δίνει κίνητρο να προσπαθήσεις σκληρά και να δώσεις το 150%. Έχουμε παίξει ήδη δύο παιχνίδια στην έδρα μας και έχουμε δει αυτή την τρελή ατμόσφαιρα και καταλάβαμε ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει εδώ. Εμείς δεν το παίρνουμε σαν δεδομένο αυτό, μας κάνει να θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας, κάτι που ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι όποια ομάδα και να έρθει εδώ θα δυσκολευτεί πολύ να μας κερδίσει και αυτός είναι ο σπουδαιότερος λόγος που χρειαζόμαστε τον κόσμο μας».

– Γνωρίζεις κάποιον παίκτη από τις άλλες ομάδες που τον θέλεις για αντίπαλο σου;

«Προφανώς όλοι θέλουν να παίξουν με τις τοπ ομάδες ενός πρωταθλήματος. Για παράδειγμα όλοι θέλουν να ανταγωνιστούν τον Παναθηναϊκό. Έπαιξα απέναντι τους στην προετοιμασία σε ένα φιλικό αλλά και πριν μερικά χρόνια στην Ευρωλίγκα όταν ήμουν στη Ζαλγκίρις. Μου αρέσει πάντα να παίζω αντιμέτωπος με τον Ράις. Είχα παίξει αντίπαλος με τον Ταϊρίς πριν δύο χρόνια σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες κάτι που φυσικά σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Εγώ γενικά έχω την αυτοπεποίθηση και θέλω να παίζω απέναντι σε καλές ομάδες και καλούς αντιπάλους και γι’ αυτό μου αρέσει που είμαι σε ένα ποιοτικό πρωτάθλημα. Ειδικά πιστεύω ότι στη θέση των γκαρντ υπάρχουν αρκετά καλοί παίκτες σε όλες της ελληνικές ομάδες».

 

– Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος στο τέλος αυτής της σεζόν;

«Ξέρεις εγώ ερχόμενος σε αυτή την ομάδα και γενικά ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία είμαι, έχω πάντα στόχο να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τα πλέι οφ αλλά νιώθω ότι με αυτή την ομάδα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν μπορώ να θέσω ένα συγκεκριμένο στόχο αλλά θέλω να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται. Θα ακουστώ τρελός αλλά εγώ ευχαριστημένος θα ήμουν αν κερδίζαμε και το πρωτάθλημα αλλά αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες είτε είναι στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα, είτε σε κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι «είμαι εδώ απλά για να κερδίσω μερικά παιχνίδια και να μπω στα πλέι οφ». Εγώ είμαι ανταγωνιστικός παίκτης και σκέφτομαι ότι θέλω να κερδίσω όλα τα παιχνίδια και θέλω να πάρω και το πρωτάθλημα, αυτή θα είναι η νοοτροπία μου σε οποιαδήποτε ομάδα και αν παίζω».

Πηγή: sdna.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top