Καββαδάς: “Στον Ηρακλή νιώθω να αρχίζω το μπάσκετ από την αρχή”

Συνέντευξη του δυναμικού σέντερ, μετά την ολική επαναφορά του στην αγωνιστική δράση.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Βασίλης Καββαδάς ενεργοποιήθηκε αγωνιστικά από τον εντός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο και καταθέτει τις εκτιμήσεις του για τη μέχρι τώρα πορεία του Ηρακλή:

– Βασίλη καταρχήν, επέστρεψες μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην αγωνιστική δράση. Πως ήταν η επάνοδος σου; Έχεις προλάβει να προσαρμοστείς;

«Αρχικά, έχω επιστρέψει μετά από ένα μεγάλο διάστημα που έμεινα εκτός παρκέ, κάτι παραπάνω από 10 μήνες. Όπως είπες κι εσύ μπήκα αρκετά αργότερα, ουσιαστικά οι προπονήσεις μου είναι ακόμα μετρημένες. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο αλλά μετά από τα όσα έχω περάσει είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο ρόστερ αυτής της ομάδες και που βρίσκω σιγά – σιγά τα πατήματα μου. Μόνο και μόνο που μπορώ και κάνω προπόνηση νιώθω ευτυχισμένος, νιώθω ότι ξεκινάω το μπάσκετ από την αρχή».

– Πριν μερικές μέρες αποκλειστήκατε από το Κύπελλο, σας έχει μείνει πλέον μόνο το Πρωτάθλημα στο οποίο έχετε κάνει μια πολύ καλή αρχή…

«Αρχικά να πω ότι όντως έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στο Πρωτάθλημα αλλά μας στεναχώρησε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο γιατί κάποιοι μπορεί να λένε ότι δεν μας νοιάζει τόσο το Κύπελλο ή ότι δεν έχει και τόση σημασία αλλά πίστεψε με επειδή έχω βρεθεί σε ομάδες που έχουν παίξει σε τελικούς και σε ομάδα που το έχει κατακτήσει είναι πολύ σημαντικό ένα τρόπαιο, είναι κάτι που θα μείνει στο βιογραφικό του κάθε παίκτη. Οπότε εμένα προσωπικά με πείραξε πολύ ο αποκλεισμός αλλά και όλη την ομάδα».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για αυτή τη σεζόν;

«Είναι πολύ αρχή ακόμα, έχουμε τρεις νίκες, δουλεύουμε πολύ καλά εδώ, δόξα το Θεό έχουμε υγεία. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Πανιώνιο. Κάθε εβδομάδα που περνάει αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι που τελείωσε είτε ήταν μια νίκη είτε μια ήττα και κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια, να βρούμε περισσότερη χημεία μεταξύ μας οι παίκτες γιατί όπως είπα είναι αρχή, να ξαναβρεθούμε στην προπόνηση όλοι μαζί που είναι και αυτό σημαντικό και πάντα έχουμε πλάνο και οδηγό να παίζουμε δυνατά και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

– Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον Πανιώνιο που δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, όμως από την άλλη έχει μεγάλη ανάγκη από νίκες. Περιμένεις να είναι ένα εύκολο παιχνίδι;

«Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα παιχνίδι εύκολο με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε ακόμα και αν είναι μικρότερης κατηγορίας. Κάθε παιχνίδι κρύβει παγίδες, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, υπάρχει άγχος να φέρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας, που έχουμε τον κόσμο στο πλάι μας και δύσκολα μπορεί να κερδίσει κάποιος εδώ μέσα αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε πάντα πολύ συγκεντρωμένοι, να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή , να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο μαχητικοί στην άμυνα για να αρχίσουμε να μαζεύουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

– Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου της ομάδας τόσο στα εντός έδρας που γίνονται συνεχώς sold out, όσο και εκτός έδρας;

«Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Μας αρέσει που έχουμε τόσο μεγάλη στήριξη από τον κόσμο, θέλουμε να γεμίζει συνέχεια το Ιβανώφειο, θέλουμε να μας ακολουθούν και στα εκτός έδρας παιχνίδια και εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε από την πλευρά μας ως παίκτες, ότι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Βλέπουμε έναν κόσμο που έχει αγκαλιάσει την ομάδα, είναι δίπλα στην ομάδα και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Ίσως μας στρεσάρει και λίγο καμιά φορά, θέλουμε να παίρνουμε την ευθύνη, θέλουμε η ομάδα να έχει ταυτότητα, να έχει προσωπικότητα και να ανταπεξέλθει σε κάθε δύσκολη κατάσταση».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top