- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καταθέτει φάκελο, παίρνει πιστοποιητικό, προσπαθεί για Βερχόεφ

Μετά και το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης Χριστοφιδέλη, ο επίσημος Ηρακλής αποφάσισε να επιχειρήσει τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Volley League, έχοντας – πλέον – τη δυνατότητα να καταθέσει πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάτι που αναμένεται να πράξει κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, επειδή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι – μέσω των εξελίξεων, που μεσολάβησαν – θα εξασφαλιστεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία από την ΕΕΑ, άρχισε εκ νέου η προετοιμασία της ομάδας, με αμιγώς ελληνικό έμψυχο δυναμικό.

Το πρόβλημα για τον Γιάννη Ορφανό είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει την κομβική αγωνιστική συνεισφορά, την οποία θα πρόσφεραν στην ομάδα του οι δύο ξένοι, που είχαν επιλεγεί, ο Ρούντι Βερχόεφ και ο Στάνισλαβ Νεβιαντόμσκι, λόγω της ανάγκης, η οποία προέκυψε για κάλυψη οφειλών του παρελθόντος.

Ο Ουκρανός ακραίος έλυσε τη συνεργασία του και βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του, ωστόσο ο Καναδός διαγώνιος εξακολουθεί να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς η σύζυγός του αγωνίζεται στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άρη.

Με βάση αυτό το δεδομένο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς διοίκησης, με την προοπτική να βρεθεί λύση και – έστω και την ύστατη στιγμή – ο ικανότατος διαγώνιος να ενισχύσει το «κυανόλευκο» ρόστερ…