Η στατιστική υπεροχή των “κυανόλευκων”

Διακρίσεις στον τομέα των αριθμών για τον Ημίθεο στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Basket League.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία, που δίνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η ΚΑΕ Ηρακλής:

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της ΕΚΟ Basket League ο ΗΡΑΚΛΗΣ πρωταγωνιστεί σε πολλές από τις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Παρότι είναι ακόμη νωρίς οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη βρίσκονται στην δεύτερη θέση με τα συνολικά ομαδικά ριμπάουντ (82), ενώ το καλό τους πρόσωπο στην άμυνα φαίνεται από την τρίτη θέση στην κατηγορία των κλεψιμάτων έχοντας 17 στους δύο πρώτους δύσκολους αγώνες του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα ο Ντάριους Γκάρετ που αναδείχθηκε MVP της δεύτερης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League είναι ο (μέχρι στιγμής) ο καλύτερος ριμπάουντερ της λίγκας έχοντας μαζέψει 21 «σκουπίδια», τρία περισσότερα από τον δεύτερο Νόουλς. Ο Αμερικάνος σέντερ βρίσκεται ψηλά και στα ποσοστά εύστοχων προσπαθειών δύο πόντων (72.73%) τελειώνοντας με επιτυχία τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Ο Τζαμάλ Σούλερ αποτελεί την έκπληξη του ΗΜΙΘΕΟΥ αφού παρότι αποκτήθηκε ως ένας καθαρόαιμος σκόρερ, συνεισφέρει σημαντικά και στην άμυνα με 5 κλεψίματα σε δύο αγώνες καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην αντίστοιχη κατηγορία της στατιστικής του ΕΣΑΚΕ.

Στα υπόλοιπα, Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έφτασε τις 64 συμμετοχές με τον Ηρακλή στην ΕΚΟ Basket League. Έτσι ανέβηκε στη 17η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Παυλίδη που μέτρησε 63 παιχνίδια Πρωταθλήματος στην τριετία 2002-05.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι πως τα 46 ριμπάουντ που είχε οι Ομάδα μας κόντρα στον Άρη αποτελούν την 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Κορυφαία όλων είναι εκείνη των 57 που είχαν στις 12 Νοεμβρίου 2000 απέναντι στον Μίλωνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top