Έφυγαν οι ξένοι, παραδόθηκε η Μίκρα – Απομακρύνεται η Volley League

Έντονες σκέψεις για επανεκκίνηση από το τοπικό πρωτάθλημα, προκειμένου να απαλλαγεί η ομάδα από τον ατελείωτο και αδιέξοδο πόλεμο με τα χρέη του παρελθόντος και σε τρία χρόνια να επανέλθει “καθαρή” στη Volley League…

Βόλει, Ηρακλής

Καθημερινά απομακρύνεται όλο και περισσότερο η προοπτική συμμετοχής του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Volley League, το οποίο αρχίζει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι εξελίξεις, που σημειώθηκαν, το προδίδουν ξεκάθαρα, καθώς μετά την ενημέρωση της διοίκησης προς του παίκτες του ρόστερ ότι είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν σε άλλη ομάδα τη συνέχεια της καριέρας του, οι δύο ξένοι του Ημίθεου, ο Καναδός Ρούντι Βερχόεφ και ο Ουκρανός Στάνισλαβ Νεβιαντόμσκι, αναχώρησαν για τις πατρίδες τους.

Παράλληλα η “κυανόλευκη” διοίκηση αποδέσμευσε το Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας από τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς ενημέρωσε ότι δεν θα το χρησιμοποιεί πλέον, τόσο ως αγωνιστική έδρα, όσο και για τις προπονήσεις της ομάδας.

Αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος με τις οφειλές του παρελθόντος είναι αδύνατον να κερδηθεί οριστικά κι αν τα προηγούμενα καλοκαίρια η διοίκηση του Μάκη Καλαϊτζίδη – έστω και με τεράστια δυσκολία, έστω και την ύστατη στιγμή – έβρισκε λύσεις, φέτος η επιθετικότητα των πιστωτών των παλαιών διοικήσεων του Τμήματος απέδειξε ότι αυτός ο πόλεμος είναι ατελείωτος και άκρως μη διαχειρίσιμος.

Το απελπιστικό είναι ότι πίσω από τους Χριστοφιδέλη και Γκιρτζίκη, απλώς ανέμεναν την ευκαιρία άλλοι, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν, να βγουν στο προσκήνιο και να δημιουργήσουν πρόβλημα, κάτι, που φαίνεται να οδηγεί το πρόεδρο και τους συνεργάτες του στην επιλογή ρηξικέλευθων λύσεων.

Στην αγωνιστική πραγματικότητα του ελληνικού βόλεϊ η ολική επανεκκίνηση μιας ομάδας για οικονομικούς λόγους δεν είναι ούτε τόσο χρονοβόρα, ούτε τόσο αγωνιστικά δύσκολη, όσο στο ποδόσφαιρο.

Αυτό δημιουργεί τη σκέψη για συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, με στόχο την άνοδο στη Β΄ Εθνική και στη συνέχεια στην Α2, ΄ώστε, μετά από προσπάθεια τριών χρόνων, η ομάδα να επανέλθει στη Volley League, χωρίς να οφείλει τίποτε και σε κανέναν, έχοντας προοπτικές για δημιουργία ενός ρόστερ πρώτης γραμμής, αλλά και της προσέλκυσης χρηματοδότη.

Οι οριστικές αποφάσεις γύρω από το αγωνιστικό μέλλον του Αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεϊ θα παρθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση.

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top