- Bluearena - https://bluearena.gr -

Φιλικό για τους πιτσιρικάδες…

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ Ηρακλής:
Στο δεύτερο φιλικό τεστ που έδωσε ο ΗΡΑΚΛΗΣ στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια» στο Ιβανώφειο φανερά επηρεασμένος από τις πολλές του ελλείψεις λόγω τραυματισμών (Σμιθ, Σούλερ, Ζάρας, Καββαδάς, Μανωλόπουλος) και δίνοντας αρκετό χρόνο σε νέα παιδιά γνώρισε την ήττα από τον ισχυρό Προμηθέα με το τελικό σκορ 44-82.

Από το πρώτο δεκάλεπτο έγιναν αισθητές οι απουσίες του ΗΜΙΘΕΟΥ, τις οποίες οι Πατρινοί δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά προηγήθηκαν με 13-22 (στο 6′) και τελείωσαν την πρώτη περίοδο στο +17 (16-33) με τον Φίλερ να σημειώνει 4 τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δευτεραθλήτρια Ελλάδας είχε 7/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε ακόμη περισσότερο χρόνο στα νέα παιδιά της Ομάδας (Νώτης, Γεωργαλάς, Φίλλιος) με αποτέλεσμα ο Προμηθέας -που αγωνίστηκε με απόντα τον Αγραβάνη και μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής- να φτάσει στο ημίχρονο με διαφορά 18 πόντων (30-48).

Στο β’ μέρος οι δοκιμές συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά στο +34 (33-67 στο 30′) και να επικρατήσουν τελικά με 44-82.

Σε ένα παιχνίδι που δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και επικράτησαν οι… απουσίες, θετικό είναι το γεγονός πως αγωνίστηκαν για αρκετό διάστημα τα νέα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ και τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστούν απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που τερμάτησε δεύτερος στο περσινό πρωτάθλημα και έκανε μία αξιομνημόνευτη ευρωπαϊκή πορεία.

Τα δεκάλεπτα: 16-33, 30-48, 33-67, 44-82

ΗΡΑΚΛΗΣ(Καστρίτης): Οκερέαφορ 5(1), Ντέιβις 9, Φίλλιος 5(1), Κακαρούδης 6(1), Καλαϊτζίδης, Γεωργαλάς 2, Χάνλαν 10(1), Νώτης, Γκάρετ 6, Πετανίδης 1

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ(Γιατράς): Χολ 5(1), Μπαμπ 3(1), Λίποβι 3(1), Καφέζας 6(1), Λόουρι 14(1), Κασελάκης 11(1), Κατσίβελης 2, Φίλερ 15(5), Μπόγρης 9, Έλλις 7, Μαντζούκας 7(1)

*Στο ημίχρονο του αγώνα ο ΣΔΚΘ βράβευσε την διαιτητή Ευαγγελία Τζήμα για την προσφορά της στην διαιτησία, τις δύο ομάδες για την συμμετοχή τους για ακόμη μια χρονιά στα «Μαυροσκούφεια» και τους χορηγούς του ιστορικού τουρνουά (ΚΥΑΝΑ και GERMAN ADLER)