- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ευχάριστη-έκπληξη-στο-3.10

Γράφει στο Foxbet.gr [1]ο Κώστας Φίλιος

Από τη Β’ Ολλανδίας η αποψινή πρόταση. Ομολογώ πως δεν περίμενα τη Φόλενταμ να κάνει τέτοιο ξεπέταγμα. Πρόκειται για ομάδα με μέσο όρο ηλικίας παικτών 22,2 έτη (μόνο οι 4 Γιονγκ και άλλες δύο έχουν μικρότερο στην κατηγορία), μόλις 5 ξένους και προπονητή χωρίς επαγγελματική εμπειρία, τον Βιμ Γιονκ. Κι όμως, δεν είναι μόνο το ότι έχει 7 βαθμούς έπειτα από 4 αγωνιστικές, αλλά το καλό ποδόσφαιρο που παίζει. Στο προηγούμενο ματς κέρδισε 2-1 με ανατροπή την Μπρέντα (ήταν 1ο φαβορί για άνοδο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα), ούσα μάλιστα καλύτερη σε όλους τους τομείς.

Η Αλμέρε αποδίδει καλά επιθετικά, όμως «προδίδεται» από την ανασταλτική λειτουργία και την αφέλειά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το προηγούμενο ματς, όπου κέρδιζε με 2-1 τον Γιονγκ Άγιαξ στο 92′ και τελικά… ηττήθηκε. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ενώ θα παραταχθεί χωρίς τους δύο βασικούς επιθετικούς της, τον τραυματία Φερχάιντ και τον διεθνή (και τιμωρημένο) Φένεμα. Ως «όπλο» έχει την έδρα, όπου μετράει 6 σερί νίκες στην κανονική διάρκεια (χωρίς πλέι οφ δηλαδή, οι 5 πέρσι).

Πρόκειται για γειτονικό ντέρμπι. Ως τελευταίο στοιχείο προσθέτω την παράδοση, όπου η Φόλενταμ έχει φύγει με θετικό αποτέλεσμα στις 6 από τις 7 πιο πρόσφατες επισκέψεις (επίδοση 3-3-1), στο «Yanmar Stadion». Βάσει όσων αναφέρθηκαν παραπάνω θεωρώ πως υπάρχει αξία στο διπλό του 3.00+.