Η χρονιά του Γιώργου Ασπουγαλή

“Στόχος μου το Πανευρωπαϊκό Ανδρών”, δηλώνει από την Ουάσινγκτον, όπου σπουδάζει, ο “κυανόλευκος” πρωταθλητής κολύμβησης.

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση του Γ.Σ. Ηρακλής για τον Γιώργο Ασπουγαλή:

Σκληρή δουλειά, προπονήσεις και το αποτέλεσμα… μια χρονιά γεμάτη μετάλλια διακρίσεις και ρεκόρ. Τρίτος στην Ευρώπη στα 50μ. πρόσθιο στο Πανευρωπαϊκό εφήβων στο Καζάν, πέμπτος στον κόσμο στο ίδιο αγώνισμα στο παγκόσμιο στη Βουδαπέστη, πετυχαίνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ ενώ συνεχείς ήταν οι πρωτιές και οι διακρίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις κολύμβησης.

Ο Γιώργος Αρκάδιος Ασπουγαλής, μας έκανε φέτος περήφανους με το σκουφάκι του ΗΡΑΚΛΗ αλλά και με την Εθνική μας ομάδα και πλέον από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, μας μιλά για τη αγωνιστική χρονιά, που ήταν η χρονιά του.

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία με πρώτο στόχο να πιάσουμε τα όρια, ένα- ένα. Να εξασφαλίσουμε ότι θα πάμε και στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο, και έπειτα θα βλέπαμε τους προκριματικούς, ημιτελικούς, τελικούς και θα έδινα ότι καλύτερο. Αυτό ήταν το πλάνο. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά.

Είναι δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες για μένα. Το μετάλλιο δεν το περίμενα, για να πω την αλήθεια, το συνειδητοποίησα όταν πήγα εκεί. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί δείχνει ότι η δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά, τελικά απέδωσε.

Η πρώτη μου χρονιά ήταν δύσκολη στον ΗΡΑΚΛΗ, καθώς ήμουν μακριά από τους δικούς μου. Η δεύτερη επίσης ήταν δύσκολη αλλά για άλλο λόγο, ξεκίνησα λέγοντας ότι αυτή θα είναι η δική μου χρονιά.
Βασικοί μου στόχοι είναι να αγωνιστώ σε 50άρες πισίνες για να μπορέσω να προκριθώ στο Πανευρωπαϊκό ανδρών. Ό,τι έκανα στην Ελλάδα θα το συνεχίσω κι εδώ, στην Ουάσινγκτον”.

?‍♂️Το μέλλον είναι δικό σου Γιώργος Ασπουγαλής! #keepgoing
#iraklis #gsiraklis

Back to Top