- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Οκερέαφορ, ο ψηλός και η… ιδιαιτερότητα στο “3”…

Με μεθοδικές, αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις, ο Γιάννης Καστρίτης, διαχειριζόμενος το μεταγραφικό μπάτζετ, που του χορήγησε η διοίκηση, ολοκλήρωσε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του νέου Ηρακλή της Basket League.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του ιδίου του κόουτς, αναμένει το κλείσιμο της υπόθεσης του Τέντι Οκερέαφορ, με τον διεθνή Βρετανό πλέι μέικερ να βρίσκεται στα πλάνα του, ως ένας εκ των τριών καλών παικτών, τους οποίους θα διαθέτει η ομάδα στη θέση «1», με τους υπόλοιπους δύο να είναι ο Καναδός διεθνής Ολίβιερ Χάνλαν και ο αρχηγός, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ψηλός, για να εξασφαλιστεί στο «5»

Η επόμενη στόχευση του 37χρονου προπονητή αφορά στην προσθήκη ενός παίκτη ρακέτας, ο οποίος θα αγωνίζεται – αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον κυρίως – στη θέση του σέντερ, ώστε μαζί με τον Βασίλη Καββαδά και τον Άλεξ Ντέιβις (αγωνίζεται τόσο στο «4», όσο και στο «5»), να εξασφαλίσει μια τριπλέτα αθλητών για την πολύ κρίσιμη θέση του σέντερ.

Βεβαίως, οι περισσότερες πιθανότητες για τον παίκτη, που θα διαδραματίσει τον συγκεκριμένο ρόλο, αφορούν σε λύση από το εξωτερικό. Ήδη, μάλιστα, υπάρχουν υποψήφιοι εξ Αμερικής, ενώ ο Γιάννης Καστρίτης έχει δείξει ενδιαφέρον για ψηλούς από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Χωρίς το κλασικό «τριάρι»…

Αν κανείς μελετήσει το ρόστερ του Ημίθεου, όπως φαίνεται να το έχει διαρθρώσει ο προπονητής του, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι στη μόνη θέση, στην οποία δεν υπάρχει κλασικός παίκτης στον συγκεκριμένο ρόλο, είναι σε αυτήν του σμολ φόργουορντ.

Όπως όλα δείχνουν, ο τεχνικός του Ηρακλή υπολογίζει τον Λενζέλ Σμιθ για τη θέση του βασικού «τριαριού», με τον Αμερικανό να είναι σούτινγκ γκάρντ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και στο «3», λόγω του ότι είναι δυνατός, εκρηκτικός, αλτικός και αρέσκεται να ποστάρει στην αντίπαλη ρακέτα με επιτυχία, όντας πολύ καλός στην επιθετική συνεισφορά του.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο πρόβλημα, που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι «κυανόλευκοι» στην πορεία των αγώνων, έχει να κάνει με αυτό, το οποίο αντιμετωπίζουν συνήθως τα σχήματα με τρεις «κοντούς», καθώς ο Σμιθ του 1.93 θα πρέπει να αντιμετωπίζει κλασικούς δίμετρους σμολ φόργουορντ, όταν βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Ως εναλλακτική λύση στη θέση «3» υπάρχει ο Θοδωρής Ζάρας, ο οποίος – επίσης – είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ, παρά σμολ φόργουορντ.

Αυτή η ιδιαιτερότητα του ρόστερ ίσως κάνει την τεχνική ηγεσία να αναζητήσει μέχρι τέλους κάποια λύση κλασικού παίκτη (με την ανάλογη σωματοδομή) στη συγκεκριμένη θέση από την ελληνική αγορά, αν και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, τόσο λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου μπάτζετ στις υπόλοιπες επιλογές, αλλά και λόγω μη ύπαρξης πολλών επιλογών σε αυτό το πεδίο αναζήτησης…