- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανακοίνωσε τον Τέντι Οκερέαφορ

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής:

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ 2017 υποδέχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη τον διεθνή Βρετανό καλαθοσφαιριστή Τέντι Οκερέαφορ, με σκοπό να τον εντάξει στην Ομάδα μας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Basket League.


Ο Οκερέαφορ γνωρίζει καλά την Ελληνική Λίγκα, καθώς έχει αγωνιστεί με την Κύμη, έχοντας προπονητή τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά και με την ομάδα του Χολαργού πέρσι, και έρχεται για να ντυθεί στα κυανόλευκα της Ομάδας μας.

Ο Βρετανός γκαρντ γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1992 στο Λονδίνο και έχει ύψος 1.93 μ..

Ξεκίνησε το μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth το 2011, ενώ το 2014 “μετακόμισε” στο Rider. Πρώτος “σταθμός” της επαγγελματικής του καριέρας ήταν τη σεζόν 2016-17 η εσθονική KK Parnu, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας περιόδου συμφώνησε με την ιταλική Πιστόια, στην οποία έπαιξε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Πέρυσι αγωνίστηκε στην Κύμη, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Ιταλία με τη φανέλα της Φορτιτούντο Μπολόνια. Φέτος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Χολαργού, όπου σε 29 αγώνες σε πλέιοφς και κανονική περίοδο είχε 3.6 πμ.ο., 2.2 ρ.μ.ο., 2 ασ.μ.ο., σε 16 λεπτά μ.ο. συμμετοχής.

Ο Οκερέαφορ είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, με την οποία αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ 2017, έχοντας μάλιστα πολύ καλή παρουσία, με 9.6 πόντους, 4.2 ριμπάουντς και 4.8 ασίστς ανά αγώνα.

Με τον ίδιο βασικό ρόλο συμμετέχει και φέτος στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 με την Εθνική ομάδα της χώρας του (η οποία προκρίθηκε με εύκολες νίκες επί Κοσόβου και Λουξεμβούργου στην κύρια φάση των προκριματικών και θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Γερμανία, Μαυροβούνιο από τον Φεβρουάριο του 2020), όπου σε 8 αγώνες έχει 7 πόντους, 4 ασίστς, 4.4 ριμπάουντς και 2.6 κλεψίματα σε 27 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής.

Image may contain: 1 person, text