- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η πρεμιέρα σηκώνει ασιατικό χάντικαπ

Γράφει στοbet-hoven.net [1]ο Λάμπρος Λυριτζής

Η τακτική της ΣλασκΒρότσλαβ με ασφυκτικό πρέσινγκ μέχρι και την αντίπαλη εστία έπιασε τόπο στο πρώτο ημίχρονο. Οδήγησε σε λάθη την Λεχ Πόζναν, έτσι άλλωστε προήλθε και το πρώτο γκολ, και παρότι και η ίδια άφησε πολλά κενά στην άμυνα, παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να προηγηθεί 3-1 και να διατηρήσει το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Διδακτική στοιχηματική ήττα αφού πλέον έχω καλύτερη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει ως φιλοξενούμενη η ομάδα του Λάβιτσκα σε περίπτωση που αποφασίσει να ρισκάρει και παράλληλα αποκαλύφθηκε η διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση της Λεχ Πόζναν.

Η πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ βάφτηκε κόκκινη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ επικράτησε 4-1 της νεοφώτιστης Νόργουιτς στο Άνφιλντ και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου. Σήμερα ρίχνεται στην μάχη η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του ΠεπΓουαρδιόλα κατέκτησε το ΚομιούνιτιΣιλντ, επικρατώντας στα πέναλτι της Λίβερπουλ και βέβαια θέλει να μπει και με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Έχοντας υπόψιν μας τι έχει συμβεί στο καλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα την τελευταία διετία, είναι βέβαιο πως κάθε ομάδα θα προσπαθήσει για τις λιγότερο δυνατές βαθμολογικές απώλειες και εδώ δεν ισχύει το «αρχή είναι ακόμα, θα ανακάμψουμε στην συνέχεια».

Η Σίτι βέβαια έχει δύσκολη αποστολή σήμερα, πολύ πιο δύσκολη από όσο φανερώνουν οι αποδόσεις. Η Γουέστ Χαμ έχει φιλοδοξίες φέτος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο και διατήρησε στον πάγκο της τον Χιλιανό προπονητή Πελεγκρίνι. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε των Άλταχ, Φούλαμ και Χέρτα και ήρθε ισόπαλη με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στα πρόσφατα χρόνια κυριαρχίας των «πολιτών» έχει υποφέρει από την αντίπαλό της και τον Ιούλιο ηττήθηκε με 1-4 από την Σίτι σε αγώνα που διεξήχθη σε ασιατικό έδαφος αλλά σήμερα θέλει περισσότερο από ποτέ να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη και να προσφέρει μεγάλη χαρά στους οπαδούς της.

Διαφορετικά αποτελέσματα για Τσάρλτον και Στόουκ στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ.

Η Τσάρλτον πανηγύρισε σημαντικό διπλό επί της Μπλάκμπερν με 2-1 και επέστρεψε με ιδανικό τρόπο στην κατηγορία. Η Στόουκ αντίθετα ηττήθηκε 1-2 από την ΚΠΡ στο Μπριτάνια και δεν θέλει με τίποτα να επαναλάβει τον μέτριο περσινό γύρο που την άφησε μακριά από τις θέσεις ανόδου, που είναι και ο στόχο της.

Όσο κι αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα για πρεμιέρα. Θα υπάρχει σίγουρα ενθουσιασμός από πλευράς γηπεδούχων και αν τους πάει λίγο το παιχνίδι, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σετ των αποδόσεων, υπάρχει αξία στο ασιατικό χάντικαπ υπέρ του λονδρέζικου συλλόγου.

Η Τσάρλτον προσφέρεται ως αουτσάιντερ αλλά είναι αυτή που έχει την ψυχολογία με το μέρος της και αυτή που σκόραρε και στους επτά φιλικούς αγώνες που έδωσε. Η Στόουκ από την πλευρά της προέρχεται από τέσσερα σερί GG και επίσης σκόραρε και στα έξι φιλικά παιχνίδια. Πληρώνει καλά το αμφίσκορο.