- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μνήμες… Αμπελοκήπων “ξυπνά” η πρόταση της Τρίγλιας

Ο πρόεδρος του Π.Ο. Ν. Τρίγλιας, Στράτος Ευγενίου, στην τελευταία τοποθέτησή του, πολύ σωστά προέβλεψε ότι το μόνο σχετικά εφικτό σενάριο συνεργασίας της ομάδας του με τον Ηρακλή είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

Εξήγησε ότι θέμα ξεκάθαρης και σε απόλυτο βαθμό συναλλαγής με τον Ημίθεο, μέσω εξαγοράς ΑΦΜ δεν υφίσταται και ότι η Τρίγλια είναι αποφασισμένη να συστήσει ΠΑΕ και να λάβει κανονικά μέρος στη Football League.

Αναφέρθηκε στο σενάριο διαφορετικού τύπου σχέσης με τον «Γηραιό», το οποίο προβλέπει πιθανή μετονομασία της ομάδας του σε «Ηρακλής», το να δοθούν ορισμένοι αγώνες στο Καυτανζόγλειο, το οποίο θα δηλωθεί ως δεύτερη έδρα, την παρουσία δύο παραγόντων των «κυανολεύκων» στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλά πάντοτε με τη δική του παρουσία ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος.

Όσο για την οριστική εταιρική μεταβολή, μέσω εξαγοράς του ΑΦΜ από τον Ηρακλή, «αυτό μπορεί να γίνει του χρόνου, αν – με το καλό – η ομάδα ανέβει στη Super League 2 – ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης του σωματείου από την Χαλικδική.

Προέβλεψε – πολύ σωστά – ότι η συγκεκριμένη εκδοχή του σεναρίου έχει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης, καθώς – μην ξεχνάμε – ακριβώς αντίστοιχο σενάριο είχε απορρίψει η οικογένεια του Ηρακλή πριν από δύο χρόνια, όταν είχε προσεγγίσει τον Ηρακλή Αμπελοκήπων για την εξαγορά του ΑΦΜ του, με τον πρόεδρο της ομάδας από τις Δυτικές συνοικίες, Γιάννη Ζαντόπουλο, να αντιπροτείνει ανάλογο project με αυτό της Τρίγλιας, μη αποδεχόμενος ουσιαστικά το «καθαρό» deal, που προέβλεπε την απόκτηση των φορολογικών στοιχείων του σωματείου του από τον Ημίθεο.

Κατά συνέπεια θα απαιτηθεί μία τεράστια μετακίνηση άποψης από πλευράς της κοινωνίας του «Γηραιού», προκειμένου να γίνει αποδεκτό το 2019 ένα σενάριο προσπάθειας επανεκκίνησης της ποδοσφαιρικής υπόστασης του Συλλόγου, το οποίο είχε απορριφθεί το 2017…