- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χωρίς ΑΕΚ η Volley League…

Στα άκρα τραβάει το σκοινί της κόντρας της με την ΕΣΑΠ η διοίκηση της ΑΕΚ που αντί για δήλωση συμμετοχής φέρεται να έχει στείλει επιστολή καταγγελία κατά της λίγκας με την οποία χαρακτηρίζει παράνομη την προκήρυξη.

Ο πόλεμος στη λίγκα του βόλεϊ φαίνεται ότι απέκτησε πλέον και επίσημο χαρακτήρα καθώς η ΑΕΚ αποφάσισε να βγει στο… αντάρτικο κατά της ΕΣΑΠ με απρόβλεπτες συνέπειες για το πρωτάθλημα και το άθλημα γενικότερα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες εβδομάδες η 31η Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα κατά την οποία τα 11 ΤΑΑ είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κάτι που έκαναν τα 10 εξ αυτών, όχι όμως και η ΑΕΚ.

Για την ακρίβεια η Ένωση απέστειλε έγγραφο στην ΕΣΑΠ, το οποίο όχι απλά δεν ήταν η δήλωση συμμετοχής, αλλά κατήγγειλε ότι ενώ στη Γενική Συνέλευση της 11ης Ιουλίου (για την οποία να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ θέτει θέμα νομιμότητας, χωρίς να εξηγεί το γιατί) είχε εγκριθεί σχέδιο προκήρυξης το οποίο προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής την 21η Σεπτεμβρίου, η Λίγκα προυσίασε μέσω email μια προκήρυξη που αυθαίρετα είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου!

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ σε συνέχεια των όσων έχει δηλώσει στα πρόσφατα διοικητικά συμβούλια και τη ΓΣ της ΕΣΑΠ, θεωρεί πως ότι απόφαση έχει πάρει η λίγκα είναι αν όχι παράνομη, νομικά ελεγχόμενη και επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος της.

Η ΑΕΚ όμως επί της ουσίας ΔΕΝ δήλωσε συμμετοχή,πλέον η ΕΣΑΠ καλείται να διαχειριστεί μια (εντελώς) καυτή πατάτα κι απομένει αν δούμε αν η σύνθεση του πρωταθλήματος κριθεί στα δικαστήρια ή αν προκύψουν κωλοτούμπες (και με ποιο τρόπο).

Πηγή: sportsfeed.gr