Η διπλή ερμηνεία της στάσης της ΕΠΟ

Η επιλογή για αποφυγή της πρόσθετης παρέμβασης και η σημειολογία της…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας εκδίκασης του αιτήματος αποκατάστασης, που υπέβαλε ο Γ.Σ. Ηρακλής για τον άδικο υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας το 2011, ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δεν ασκήθηκε καμία πρόσφατη παρέμβαση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκε κανείς εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ή κάποιου άλλου φορέα, ο οποίος να επιχειρήσει να αντιδικήσει με τον αντίστοιχο του Ημίθεου και να υποστηρίξει ότι το «κυανόλευκο» αίτημα δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό.

Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει πόσο ενεργά αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε με τις πρόσθετες παρεμβάσεις της η ΕΠΟ στη διαδικασία της εφετειακής εκδίκασης των υποθέσεων υποβιβασμού του 2011 και του 2017 και, ως εκ τούτου και εκ πρώτης όψεως, το γεγονός της απόλυτης απουσίας αντιδικίας εκλαμβάνεται – εύλογα – ως θετικό.

Η πλευρά του Ηρακλή, πάντως, αποδίδει διπλή ερμηνεία στη συγκεκριμένη απόφαση της Ομοσπονδίας, ασχέτως αν αποδέχεται ως εξ ορισμού θετική την όλη εξέλιξη.

Από τη μία, μπορεί να την ερμηνεύσει – ενδεχομένως – ως κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της ΕΠΟ, η οποία πιθανόν να υποδηλώνει και θετική προδιάθεση, ως προς την αντιμετώπιση του «κυανόλευκου» αιτήματος, από την άλλη, όμως, μπορεί να ερμηνευτεί και ως διάθεση μη δημόσιας αντιδικίας με τον «Γηραιό», προκειμένου να αποφύγει το να εκτεθεί μέσω αυτής της αντιπαράθεσης…

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top