Γραμμένος. Ευκαιρία τα λόγια να γίνουν πράξεις

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι στο πλευρό του Ηρακλή ή όχι;

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η αλήθεια είναι ότι τη θέση του Ευάγγελου Γραμμένου όσο διατελούσε πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, αναφορικά με το σκάνδαλο υποβιβασμού του Ηρακλή το 2011. Τη γνωρίζουμε. Και τη γνωρίζουμε χάρη στις αλλεπάλληλες δηλώσεις που είχε κάνει για εκείνη την υπόθεση έστω και αν από τότε άλλαξαν πολλά για τον σημερινό πρόεδρο της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα θα αντιπαραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα, που θα θέλαμε πολύ να φρεσκάρουν και τη δική του μνήμη.

Για παράδειγμα στις 31 Μαίου του 2011 δημοσίευμα της BlueArena αναφέρει ότι ο τότε πρόεδρος της ΕΠΣΜ λέει: «Όλο το διάστημα ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση. Αυτονόητη η στήριξη της ΕΠΣΜ στον Ηρακλή. Και η δική μας στάση είναι ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα». Σε άλλο σημείο στο ίδιο δημοσίευμα ο Β. Γραμμένος δηλώνει: «Το ζήτημα του Ηρακλή είναι πολύ σοβαρό. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγει μπροστά, δίπλα στον Ηρακλή. Είναι επιβεβλημένο. Δεν αρκούν οι δηλώσεις συμπαράστασης. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα. Υπάρχει αυτοτελές άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που τιτλοφορείται «πλαστογραφία» και δεν προβλέπει υποβιβασμό. Εδώ έχουμε το παράδοξο να μιλάμε για βαρυτέρας μορφής πλαστογραφία και να μιλάμε για δυσφήμιση. Δεν είναι δυσφήμιση ο τελικός του κυπέλλου; Όσα έγιναν στο γήπεδο του Βόλου; Ας θεωρήσουμε ότι έγινε πλαστογραφία. Η απόφαση είναι αίολη και αυθαίρετη. Τι θα πει δυσφήμιση του ποδοσφαίρου; Υπάρχει δημόσια κρίση της ΠΑΕ; Υπάρχει διακοπή αγώνα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που μιλάει για πλαστογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθεί ο Ηρακλής. Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα μπει το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή. Συζητάμε με τους ανθρώπους του για τις λεπτομέρειες. Το θέμα όμως θα μπει».

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου του 2012, ο Βαγγέλης Γραμμένος παραχωρεί νέα συνέντευξη στη BlueArena, όπου σημειώνει: «Μα όχι απλά έπεσε μια ομάδα άδικα, αλλά φέτος σώθηκαν σχεδόν οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος. Κοιτάξτε πέρα από την ανισότητα και την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος του Ηρακλή, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει πλέον τέτοια μέτρα και τέτοιες ποινές…» Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τώρα αν θέλετε μια συγκεκριμένη απάντηση ναι, είναι άδικο για τον Ηρακλή. Διότι μόνο ο Ηρακλής αδικήθηκε πέρσι και καμιά άλλη ομάδα. Μόνο ο Ηρακλής».

 

 

Ενδεικτικά οι δηλώσεις αυτές. Γιατί στην πραγματικότητα την εποχή εκείνη ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά για τον Ηρακλή, την αδικία που το σωματείο υπέστη, αλλά και την άποψη ότι αργά ή γρήγορα ο Ημίθεος θα πρέπει να διεκδικήσει όλα όσα έχασε εκείνο το διάστημα. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Βαγγέλης Γραμμένος, πήρε «προαγωγή» και από πρόεδρος της ΕΠΣΜ, έφτασε να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Επίσης αναγνωρίζουμε ως επικεφαλής θεσμικός παράγοντας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί να πάρει θέση για μια απόφαση που αφορά την αδέσμευτη δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό όμως, δεν μπορούμε να φανταστούμε, ότι σε αυτή την περίπτωση έχουν αλλάξει τόσο οι απόψεις του Βαγγέλη Γραμμένου. Όχι μόνο η άποψή του ως θεσμικός παράγοντας, όσο κυρίως ως νομικός. Τούτο λοιπόν εάν δεν έχει συμβεί σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι στο πλευρό του Ηρακλή. Εκτός και αν υπάρχουν δεδομένα που θα έχουν οδηγήσει εκ των πραγμάτων τον Β. Γραμμένο σε μια μεγάλη κυβίστηση από τις απόψεις που εξέφραζε από το 2011 κι έπειτα. Οψόμεθα…

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top