17 Ιουλίου – Μια ιστορική μέρα ή απλά Τετάρτη;

Η Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 μπορεί να είναι άλλη μια συνηθισμένη ημέρα για τον κόσμο του Ηρακλή όπου η ΕΠΟ θα βρει άλλον έναν τρόπο ώστε να καταστρατηγήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και τους ίδιους τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μπορεί όμως και να είναι μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ημέρα όπου οι ίδιοι οι θεσμοί οι οποίοι διοικούν αυτό το άθλημα θα παραδεχτούν το έγκλημα των προκατόχων τους και θα ζητήσουν έμπρακτα συγγνώμη. Μια ημέρα όπου μένει να αποδειχτεί αν τα χρόνια της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και της “εξυγίανσης” πέρασαν και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, τόσο σαν φίλοι του Ηρακλή αλλά και σαν φίλοι του αθλήματος γενικότερα.

Ας πιάσουμε όμως το νήμα από την αρχή. Αμέσως μετά την οριστική και τελεσίδικη αθώωση του Αντώνη Ρέμου καθώς και όλων των εμπλεκομένων για τις πλαστές ενημερότητες, ο ΓΣ Ηρακλής πατώντας πάνω στα νέα δεδομένα που πρόεκυψαν κινήθηκε νομικά εναντίον της απόφασης της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία η ομάδα υποβιβάστηκε πριν οκτώ χρόνια στη δεύτερη κατηγορία. Ο Ηρακλής δικαιώθηκε πρωτόδικα πριν μερικές ημέρες κι έτσι το ζήτημα παραπέμπεται εκ νέου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, στην επιτροπή δηλαδή η οποία εξέδωσε αρχικά την απόφαση, όπου θα γίνει αναψηλάφηση της δίκης με τα νέα νομικά δεδομένα εντός της δικογραφίας αυτή τη φορά. Σε περίπτωση που ο Ηρακλής δικαιωθεί τότε η ΕΠΟ θα υποχρεωθεί να ζητήσει από την Super league την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία από την οποία παρανόμως και άδικα έπεσε. Βέβαια ας μη ξεχνάμε ότι πλέον η super league διασπάστηκε σε 1 και 2 οπότε σε περίπτωση θετικής έκβασης της δίκης κανείς δεν ξέρει πώς θα ερμηνευτεί η απόφαση και σε ποιά από τις δυο κατηγορίες θα πρέπει να τοποθετηθεί η ομάδα, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα προκύψει ΕΑΝ δικαιωθεί ο Ηρακλής.
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε περίπτωση δικαίωσης του Ηρακλή η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με μητρικό σωματείο τον ΓΣ Ηρακλής και απαλλαγμένη από χρέη καθώς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο όσες ομάδες υποβιβάστηκαν πριν το 2015 στη Γ εθνική προσωποποιούν τα χρέη τους.

Ανάλυση της υπόθεσης δεν χρειάζεται να γίνει. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τη μεθόδευση που υπήρξε για τον υποβιβασμό του Ηρακλή ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Αυτό που δίνει κάποιες ελπίδες, αν και περιορισμένες, στους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι κυνήγησαν το συγκεκριμένο ζήτημα με μεγάλη διακριτικότητα και σοβαρότητα, είναι το γεγονός ότι οι δικαστές οι οποίοι απαρτίζουν την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δεν ορίζονται πλέον από την ομοσπονδία αλλά είναι τακτικοί δικαστές στην εντιμότητα και στο κριτήριο του δικαίου των οποίων θα στηριχτούμε.
Επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ίσως είναι η καλύτερη πάσα που θα μπορούσε να δοθεί στον νέο υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ο οποίος διασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας και την τήρηση των νόμων θα μπορούσε με το καλημέρα να δείξει πόσο διαφορετικά λογαριάζει να πολιτευτεί από τον προκάτοχο του και εμπνευστή της πολυθρύλητης εξυγίανσης η οποία ποτέ δεν ήρθε.

Ο κόσμος του Ηρακλή όπως και όλοι μας, στεκόμαστε με τρομερή δυσπιστία και απαισιοδοξία απέναντι σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία λαμβάνει χώρα εντός των γραφείων της ΕΠΟ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πέσουμε έξω και να διαψευστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top