Σαν σήμερα: Το απίθανο ρεκόρ των 145 πόντων από τον Μούμογλου! (pics)

Ο Αριστείδης Μούμογλου σκόραρε 145(!) πόντους στις 13 Ιουλίου του 1972, όταν ο Ηρακλής νίκησε με 172-94 τον ΒΑΟ.

Blue Moments

Ήταν 13 Ιουλίου του 1972, όταν ο Αριστείδης Μούμογλου (τρίτος από αριστερά στην κεντρική φωτό, ενώ απεικονίζονται ακόμα και οι Φρύδας, Ζήκος, Βλαχόπουλος, Μπούσιος) έσπαγε τα κοντέρ πετυχαίνοντας 145 πόντους στη νίκη του Ηρακλή επί του ΒΑΟ.

Οι Αμερικανοί έχουν να λένε για τον αγώνα που ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είχε πετύχει 100 πόντους. Οι Έλληνες μπορούν να καυχιούνται πως ένας δικό τους τον ξεπέρασε. Ο Αριστείδης Μούμογλου σκόραρε 145(!) πόντους στις 13 Ιουλίου του 1972, όταν ο Ηρακλής νίκησε με 172-94 τον ΒΑΟ.

inner

Ο Αριστείδης Μούμογλου πήγε στον Ηρακλή το 1958 σε ηλικία 16 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε προπονητής των «κυανολευκων», Άγης Κυνηγόπουλος, του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ανδρική ομάδα και την τριετία 1961-1964 κατάφερε να οδηγήσει τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Κλήθηκε μάλιστα στην Εθνική στα 17 χρόνια του. Και αν η τριετία 1961-1964 ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του, οι επόμενες τρεις σεζόν ήταν από τις καλύτερες της ζωής του αφού αφιερώθηκε στις σπουδές του και σχεδόν είχε «κόψει» το μπάσκετ.

φωτογραφία 2

Το μπάσκετ, όμως, είναι σαν το ποδήλατο. Αν το μάθεις μια φορά, δεν το ξεχνάς. Ο Μούμογλου άρχισε και πάλι να παίζει μπάσκετ το 1971 και μάλιστα στο τέλος εκείνης της χρονιάς αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής με 654 πόντους. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα που έπαιξε μπάσκετ, δεν άλλαξε φανέλα. Όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε, φόρεσε μόνο τη φανέλα του Ηρακλή και κανενός άλλου συλλόγου.

inner

Πηγή φωτογραφιών: Από το προσωπικό αρχείο του Αριστείδη Μούμογλου, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο λεύκωμα του Ηρακλή, όπως το εξέδωσε το κέντρο ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top