Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Ηρακλή μας μιλάει για τους στόχους της ομάδας και εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά.

Ερασιτέχνης, Συνεντεύξεις

Όλα όσα επεσήμανε ο “κυανόλευκος” αρχηγός στη συνέντευξή του στη BlueArena:

Πως σας δημιουργήθηκε η ιδέα να ξεκινήσετε την προσπάθεια επαναλειτουργείας του τμήματος από την αρχή;

“Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν καιρό τώρα, δηλαδή να επαναδραστηριοποιηθώ στον χώρο μετά από αποχή για δικούς μου προσωπικούς λόγους. Ευτυχώς, έτυχε η σκέψη μου αυτή να συμπέσει με την επιθυμία ορισμένων παλιών συμπαικτών από τα τμήματα ακαδημιών, να επιστρέψουν στην ομάδα. Η ιδέα δεν άργησε να γίνει πράξη κι έτσι επιστρατεύτηκαν όλα εκείνα τα παιδιά που διατηρούσαν σε υψηλά επίπεδα τον σύλλογο. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, η αγάπη δε, που έδειξαν για την ομάδα και τη νέα της προσπάθεια, πραγματικά συγκινητική. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι επαναθεμελίωσης του τμήματος με στόχο να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι ερχόμαστε για να μείνουμε!”

Θεωρείτε ότι οι βάσεις είναι σταθερές για να αντέξει η προσπάθεια αυτή σε βάθος χρόνου;

“Αυτό που είμαι σε θέση να πω, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ότι υπάρχει σίγουρα εκείνη η μαγιά η οποία μπορεί, με την ανάλογη στήριξη του κόσμου του Ηρακλή και του Γ.Σ. , να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή πορεία. Με αρκετή δόση αισιοδοξίας, λοιπόν, εκτιμώ πως το τμήμα φαίνεται να ξεπερνάει τα πέτρινα χρόνια που το οδήγησαν σε οριακή πραγματικά κατάσταση.”

Πόσο σημαντική είναι, κατά τη γνώμη σας, η βοήθεια του κόσμου και με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να έρθει πιο κοντά στην ομάδα;

“Όπως προανέφερα, η στήριξη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς χωρίς αυτήν, η προσπάθεια μας καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη. Έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια όλων εκείνων που θέλουν να δουν τον σύλλογο να εξαφανίζεται, ακόμα και κάποιων που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, σε πολλές περιπτώσεις. Η στήριξη στην ομάδα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Βασικό είναι, όσοι τρέφουν αγάπη για την ομάδα και θέλουν να γνωρίσουν ένα διαφορετικό άθλημα, όπως αυτό της υδατοσφαίρισης που έχει προσφέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα, να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο τμήμα. Εμείς αυτό που υποσχόμαστε είναι πως, πολύ γρήγορα, τα παιδιά θα αγαπήσουν την ομάδα και θα γνωρίσουν τη φιλοσοφία του Ηρακλή μέσα από ένα ομάδικο άθλημα που γυμνάζει σώμα και νου ταυτόχρονα. Η αρχή, βέβαια, μπορεί να γίνει από τους αγώνες της Γ’ Εθνικής που συμμετέχει η ομάδα, οι οποίοι ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο. Η παρουσία του κόσμου εκεί θα είναι καθοριστική ώστε να μας δώσει ώθηση και να δείξουμε ποιος θα είναι ο κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια.”

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

“Βασικός στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στις κατηγορίες που αγωνίζεται το ανδρικό τμήμα και να πετύχει, αρχικά, την άνοδο στη Β’ Εθνική, δίνοντας το έναυσμα για μία νέα πορεία γεμάτη επιτυχίες. Σκοπός μας φέτος είναι να αποδείξουμε ότι η ομάδα έχει ξανασταθεί στα πόδια της και όλοι οφείλουν να την αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Έτσι μόνο μπορούμε να κερδίσουμε ή ακόμα και να επιβάλλουμε τον σεβασμό στο όνομα του Ηρακλή, μια ομάδα που δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι και ένα προσωπικό στοίχημα, τα νέα παιδιά να μπολιαστούν με τη φιλοσοφία του Ηρακλή. Επομένως, βήμα βήμα, διεκδικούμε, αρχής γενομένης από αύριο, την επάνοδο του συλλόγου εκεί που του ανήκει.
Παράλληλα, υπάρχει ισχυρό πλάνο για τις υποδομές της ομάδας με προετοιμασία επαγγελματικού επιπέδου, συστηματική οργάνωση και δουλειά. Ωστόσο, σε πρώτη φάση προέχει η προσπάθεια της ανδρικής ομάδας αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω πως είναι μια καλή αρχή ο κόσμος να γνωρίσει την ομάδα.”

“Σε αυτό το σημείο, κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω θερμή παράκληση στον κόσμο του Ηρακλή να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας με την προσέλευση του στους αγώνες μας, οι οποίοι είναι ανοιχτοί προς το κοινό, χωρίς αντίτιμο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και την ψυχολογία μας.”

Ευχαριστόυμε πολύ και ευχόμαστε καλή δύναμη στη συνέχεια της προσπάθειας σας…

“Εγώ σας ευχαριστώ..”

** Όλοι οι αγώνες της Α’ φάσης στη Γ’ Εθνική Πόλο Ανδρών, στην οποία συμμετέχει ο Ηρακλής, διεξάγονται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο (25ης Μαρτίου και Μαρίας Κάλλας 2).

 

Συνέντευξη : Παύλος Ραμφόπουλος

Επιμέλεια: Δημήτρης Βοσνάκης

Σχετικά Άρθρα

Back to Top