Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Δημώδης έκφραση, που ισχύει και για την περίπτωση των διαθέσιμων ΑΦΜ, όπως διαπιστώνουν τα μέλη της επιτροπής…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Πολύ πρόσφατα, μέσα από την περίπτωση του Απόλλωνα Λάρισας, οι παράγοντες της επιτροπής σωτηρίας αντιλήφθηκαν ότι, όσο βασικό ζητούμενο αποτελεί η εξεύρεση σωματείων, τα οποία να είναι δεκτικά στην παραχώρηση των εταιρικών δεδομένων τους στον Ηρακλή, άλλο τόσο αποτελεί και το ποιοτικό επίπεδο αυτών των δεδομένων.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, πέραν της περίπτωσης του Βόλου ΝΠΣ, υπάρχουν και άλλες ομάδες, οι οποίες φαντάζουν πρόθυμες να συζητήσουν την πώληση του ΑΦΜ τους, έστω και στο επίπεδο της τελευταίας από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ως ικανοποίηση της ύστατης ανάγκης των «κυανολεύκων» να επανεκκινήσουν αγωνιστικά, απαλλαγμένοι από τα χρέη του παρελθόντος.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Κι αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη οι διαθέσιμοι αριθμοί φορολογικού μητρώου να είναι παράλληλα και «καθαροί», να μην έχουν, δηλαδή, αρχίσει να «φορτώνονται» με βάρη υποχρεώσεων από τις ομάδες στις οποίες αντιστοιχούν.

Το παράδειγμα του Απόλλωνα Λάρισας είναι χαρακτηριστικό. Πριν καν οι Ηρακλειδείς παράγοντες προσεγγίσουν την ιδιοκτησία της ομάδας από τη Θεσσαλία, προκειμένου να «τσεκάρουν» αν ισχύει η φήμη περί διάθεσης παραχώρησης των εταιρικών στοιχείων, ο μεγαλομέτοχός της έσπευσε να «τελειώσει» το ζήτημα, όμως – όπως αποδεικνύεται – πολύ δύσκολα θα προχωρούσε αυτό και από την πλευρά του «Γηραιού».

Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για έναν ΑΦΜ, ο οποίος «κουβαλούσε» ήδη βάρη, πέρα από το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι δύσκολα θα αδειοδοτηθούν.

Τα μέλη της επιτροπής εξηγούν ότι η έρευνα αγοράς για εξαγορά των εταιρικών στοιχείων άλλου σωματείου είναι διπλή και αφορά και προς την κατεύθυνση του σε ποιο βαθμό «καθαρότητας» βρίσκεται το μητρώο των φορολογικών δεδομένων, το οποίο τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Και όπως υποστηρίζουν, στον χώρο της Football League (εφόσον κλείσει οριστικά η πόρτα του ΝΠΣ) υπάρχουν όντως τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού Ημίθεου.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top