- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ολέθριο και για τον Γ.Σ. το απευκταίο σενάριο

Η κεντρική επιδίωξη όλων στον Ηρακλής είναι να εντοπίσει μία διέξοδο επανεκκίνησης η ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και η εταιρική βάση της και αυτό επιχειρείται τις τελευταίες μέρες.

Επειδή όμως, ο πρώτος κύκλος των προσπαθειών δεν γνώρισε κάποιο ευοίωνο αποτέλεσμα, οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη διακατέχονται, πλέον, από διπλό προβληματισμό.

Ο ένας λόγος είναι ο προφανής και έχει να κάνει με τον κίνδυνο να αναγκαστεί σε αγωνιστική ανυπαρξία η «ναυαρχίδα» του Συλλόγου, δηλαδή το ποδοσφαιρικό Τμήμα.

Ο δεύτερος – και ο οποίος θα πρέπει να επισημανθεί – έχει να κάνει με το γεγονός ότι μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα επιδεινώσει δραματικά την ήδη τραγική εικόνα του Γυμναστικού Συλλόγου σε επίπεδο υποχρεώσεων, καθώς μην ξεχνούμε ότι θα χρεωθεί όλα τα βάρη των εγκαταστάσεων της Μίκρας, οι οποίες αποτελούν δικό του περιουσιακό στοιχείο.

Θα μπορούσε κανείς να σημειώσει ότι μια στοιχειώδης συντήρηση, μέσω εθελοντισμού, θα μπορούσε να διατηρήσει τόσο τους κτηριακούς, όσο και τους γηπεδικούς χώρους, σε μία κάποιο υποφερτή κατάσταση, όμως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται εκεί.

Χωρίς να συσταθεί νέα ΠΑΕ, η οποία θα αναλάβει και τις λειτουργικές υποχρεώσεις της Μίκρας, το σύνολο των ανεξόφλητων λογαριασμών, οι οποίοι προέρχονται από τις χρήσεις προηγούμενων διοικήσεων (φυσικά και προ Τομ Παπαδόπουλου) θα βαρύνουν απευθείας τον Ερασιτέχνη, ο οποίος δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυναμική, ώστε να αναλάβει την τακτοποίηση και του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς και ο δικός του ΑΦΜ παραμένει μπλοκαρισμένος.

Συνεπώς, το ενδεχόμενο αγωνιστικής απραξίας της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα είναι καταστροφικό για το σύνολο του Συλλόγου, με βάση αυτή την οπτική του θέματος…