- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καλαϊτζίδης: “Είμαστε κοντά στο “μπαμ” με απόκτηση μεγάλου ξένου παίκτη!”

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης μίλησε στην ιστοσελίδα fws.gr, υπογραμμίζοντας αναλυτικά:
Για την προσφορά του κόσμου από τα διαρκείας: «Η στήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά είναι και μια περίοδος η οποία έχει αρκετούς ανθρώπους σε άδεια, ενώ άλλοι πάνε να δουλέψουν. Αυτή η στήριξη μου δίνει δύναμη να συνεχίσω μαζί με τους συνεργάτες μου, καθώς ο στόχος της νέας χρονιάς είναι να φέρουμε έναν τίτλο. Πουλήσαμε μέχρι στιγμής 250 διαρκείας και για αυτή την περίοδο το νούμερο είναι πολύ μεγάλο, τα 170 είναι εκτός Θεσσαλονίκης και Ελλάδας, ενώ κάποιοι πήραν και για πρώτη φορά.

Ο κόσμος είναι ο μεγάλος «αιμοδότης» αυτής της προσπάθειας και θέλω να κάνω ένα γήπεδο γεμάτο διαρκείας. Αποδείξαμε πως είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο γιατί δεν τον παραμυθιάσαμε όπως έκαναν κάποιοι παλιότερα. Κάνουμε μια υπερπροσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια μέσα από την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και από την διαφάνεια που υπάρχει στο τμήμα».

Για το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου: «Αρχικά θα ήθελα να προσθέσω, ότι η ομάδα θα έχει τέσσερις εφήβους την νέα χρονιά στην Α1. Πρόκειται για τους Βερβεσιώτη, Καλαϊτζίδη, Κεσεσίδη και Στεφανίδη, ενώ έχουμε συμφωνήσει για την παραμονή 4 παικτών στο ρόστερ. Η ομάδα κάθε χρόνο θα ανεβάζει τον πήχη και χρειάζεται στήριξη και από επιφανείς Ηρακληδείς ώστε αυτός ο πήχης να φτάσει κάποια στιγμή στον πρωταθλητισμό. Η ομάδα πέρσι παραλίγο να πάρει τίτλο απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά στην ουσία φάνηκε ότι η απόσταση ήταν ένας ξένος (σ.σ. Κλαπβάικ). Το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε υπερβάσεις που έγιναν στο παρελθόν και χρέωσαν τον Ερασιτέχνη, ούτε για να λέμε ότι κάτι κάναμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτα οικονομικά υγιείς, να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και αυτό που θέλω στην πραγματικότητα είναι ένα γήπεδο γεμάτο διαρκείας».

«Κυνηγάμε ένα πολύ μεγάλο όνομα»

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: « Έχουμε συμφωνήσει ήδη με παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ, αλλά την άλλη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και έναν Έλληνα που τον θέλαμε από πέρσι στην ομάδα μας. Επίσης κυνηγάμε ένα πολύ μεγάλο όνομα που θα κάνει αίσθηση και οι διαπραγματεύσεις με τον συγκεκριμένο ξένο πετοσφαιριστή βρίσκονται σε καλό σημείο.

Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να εξοφληθούν οι παίκτες από την προηγούμενη περίοδο, να πάρουμε την αδειοδότηση και μετά να προχωρήσουμε στις μεταγραφές και δίνω μεγάλη βάση σε αυτό, γιατί στον Ηρακλή όσο είμαι εγώ κανένας δεν έχασε τα χρήματα του. Και ο στόχος της νέας περιόδου όπως είπα είναι ένας τίτλος, Λιγκ Καπ θα είναι ή Κύπελλο Ελλάδας, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ξεφύγει όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι για τον στόχο του πρωταθλήματος».

Για τον στόχο της νέας χρονιάς: «Ο στόχος είναι να έρθει μια κούπα στον σύλλογο. Ο κόσμος μας το έχει πολλή ανάγκη με όλα αυτά που τραβάει τα τελευταία χρόνια. Και εμείς από την πλευρά μας το θέλουμε πολύ και για να γίνει αυτό θέλει και στήριξη από επώνυμους Ηρακλήδείς που ελάχιστοι βοήθησαν το τμήμα μας. Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι σε μια θέση, ούτε προσωπικά θέλω να είμαι σε αυτή την θέση. Μακάρι αύριο να ερχόταν ένας άνθρωπος και να έπαιρνε την ομάδα και εγώ να γυρνούσα στο πέταλο με την παρέα μου και να ήμουν ήρεμος με την οικογένεια και τα παιδιά μου, όπως και οι συνεργάτες μου».

Για το πλάνο των ακαδημιών: «Το πλάνο παραμένει ίδιο και την νέα χρονιά η εφηβική ομάδα θα πάει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Θα έρθουν 4-5 παιδιά που θα ενισχύσουν το τμήμα, καθώς θα υπάρχουν έφηβοι στην Α1. Υπάρχει σκάουτινγκ στα τμήματα υποδομών και βλέπετε που έχει φτάσει ο Ηρακλής. Εμείς είμαστε η μοναδική ομάδα που ανεβάζει εφήβους, όχι απλά για να πει ότι τους ανέβασε, αλλά τους χρησιμοποιεί όπως τους Φωτιάδη, Μπουράκη, Τζιουμάκα και άλλους στο παρελθόν».

Για την οργανωτικό πλάνο: «Η ομάδα χρειάζεται ανθρώπους που να τρέξουν για τα πιο απλά πράγματα. Χρειάζεται έναν άνθρωπο να ασχολείται με τα σπίτια των παικτών που θα έρθουν, να πηγαίνει στο αεροδρόμιο τους ξένους, να τους φέρνει, να μπορεί να πηγαίνει στο φαρμακείο και 24 ώρες το 24ωρο να υπάρχουν 1-2 άνθρωποι δίπλα στην ομάδα, ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες. Αυτές οι ανάγκες όμως χρειάζονται ρευστό και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα δουλεύουν τσάμπα. Αυτά εδώ τα μικρά πράγματα για κάποιους είναι ασήμαντα, αλλά για εμάς πάρα πολύ σημαντικά. Υπάρχουν πολλές θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν, όπως και αυτή που να ασχολείται με το Μάρκετινγκ».

«Το Κατσάνειο είναι ανοιχτό, όποιος ενδιαφέρεται να πάρει την ομάδα είμαστε στη διάθεσή του»

Για τη διοικητική παρουσία, αλλά και για το μέλλον της ομάδας: «Η διοίκηση μας συνεχίζει να πληρώνει παλιές αμαρτίες παραγόντων που αντί να πληρώσουν τα χρέη τους, μας τα άφησαν στην πλάτη μας. Από τους 27 παίκτες και τους δυο προπονητές που χρωστούσαν, έχουμε πληρώσει τους 20 και έχουμε ακόμα να πληρώνουμε. Αν αυτά τα λεφτά από την ΕΣΑΠ όλα αυτά τα χρόνια τα είχαμε, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Το Κατσάνειο είναι 24 ώρες ανοικτό για όποιον θέλει να πάρει την ομάδα. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά, καθώς η «ψαλίδα» έχει κλείσει αρκετά και δεν μπαίνουν τα χρήματα που έμπαιναν παλιά. Το βόλεϊ δεν είναι ούτε μπάσκετ, ούτε ποδόσφαιρο, και με 400 χιλιάδες μίνιμουμ κάποιος μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τίτλο».

Για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο: « Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί, καθώς θα βάλουν ξανά πολλά χρήματα και κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το βόλεϊ θέλει σημαντική βοήθεια και από την Πολιτεία, ώστε να ξανακερδίσει την παλιά του αίγλη. Και επίσης χρειάζεται μεγάλη στήριξη, καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν αρκετά προβλήματα».

Το δικό του μήνυμα για την ομάδα: «Θέλουμε μια Μίκρα γεμάτη και αρκετοί παίκτες θέλουν να έρθουν στην ομάδα, καθώς γνωρίζουν τι εστί Ηρακλής και τι εστί αγώνας εντός με τον Ηρακλή, Η έδρα μας είναι η πιο «καυτή» στην Ελλάδα και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και άλλοι παίκτες, όπως της Μπενφίκα που φωτογραφίζονταν με τον κόσμο, ακόμα και οι διαιτητές. Θέλω την έδρα μας γεμάτη και όσοι μπορούνε να βοηθήσουν, ακόμα και να πάρουν την ομάδα ας έρθουν χθές, όχι αύριο. Καλώ ακόμα μια φορά τον κόσμο μας να στηρίξει την φετινή μας προσπάθεια, με την δική του βοήθεια μπορεί να φτάσουμε ψηλά και να νιώσουμε μια μεγάλη χαρά που τόσο ανάγκη την έχει αυτός ο κόσμος».