- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ραυτοπούλου: “Οικογένεια ο Ηρακλής”

Η χρονιά που πέρασε τη βρήκε στην Αμερική όπου πλέον συνδυάζει σπουδές και κολύμβηση. Η Φιλιώ Ραυτοπούλου με διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες και στο παγκόσμιο σχολικό επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει τις προπονήσεις της, με το σκουφάκι του Ηρακλή.

Μιλά στην επίσημη σελίδα του ΓΣ για τις εμπειρίες της στο Λας Βέγκας αλλά και για τον Ηρακλή.
«Φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Νεβάδα του Λας Βέγκας και σπουδάζω τουριστικά σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον τομέα αυτό. Έχω πάει για αγώνες σε πολύ καλά Πανεπιστήμια, από τα οποία έχουν βγει πολύ μεγάλα ονόματα στην κολύμβηση.
Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα για την προσαρμογή μου, από την άλλη υπήρχε ο ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα. Ήταν λίγο δύσκολα γιατί μου έλειπαν πολλά από Ελλάδα, Εδώ βέβαια όσον αφορά την προπόνηση είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Άλλο είναι να είσαι με έναν προπονητή για πρώτη φορά και διαφορετικά με κάποιον που σε ξέρει από μωρό.
Δεν μπορώ να εξηγήσω στους ανθρώπους που με ρωτούν έξω γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να συνδυάσουμε εύκολα τις σπουδές με τον αθλητισμό. Γι’ αυτούς είναι πιο απλό. Για μας είναι πιο δύσκολο, πέρσι προσπάθησα να συνδυάσω και τα δύο αλλά ήταν πολύ κουραστικό…δεν μπορούσα να αποδώσω και στα δύο».

«Από μωρό είμαι στον Ηρακλή…»
«Με πήγαιναν στο γήπεδο από μικρή και μετά ξεκίνησα το κολύμπι…κολυμπάω 13 χρόνια. Το κολυμβητικό τμήμα του Ηρακλή είναι από τα καλύτερα, με μεγάλους κολυμβητές, όπως Αραμπατζή, Γεωργίου, Χαλκιά, μετά η γενιά μας, που πήραμε πρωταθλήματα, παραλίγο στη σκυτάλη να σπάσουμε πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο και το χάσαμε τότε για λίγο. Έχουμε στο τμήμα πολύ καλούς προπονητές, όπως οι κ. Χαλκιάς, Κοσμίδης, Σαχπατζίδης και στα πιο μικρά τμήματα οι κ. Γιοβανούδης και Κιτσούλης. Έχουν πολύ πάθος γι’ αυτό που κάνουν και μας στηρίζουν πολύ. Με τον κ.Χαλκιά είμαι από τα 13 μου, τον έχω πλέον σαν δεύτερο πατέρα μου και τον συμβουλεύομαι για όλα. Σε όσους με ρωτούν στο εξωτερικό λέω στον Ηρακλή, είμαστε μία οικογένεια, οι προπονητές δε μας βλέπουν μόνο σαν αθλητές αλλά τους νοιάζει και η ανθρώπινη πλευρά».

Επόμενοι στόχοι για την «κυανόλευκη» κολυμβήτρια:

«Συνεχίζω τις προπονήσεις και αύριο (7/06)θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο open water στο Βόλο και έχω στόχο μία θέση στην τριάδα για να προκριθώ στους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα. Είχα συμμετάσχει και στους προηγούμενους στην Πεσκάρα, που ήταν η πρώτη μεγάλη διάκριση για μένα σε επίπεδο ανδρών/γυναικών. Στη συνέχεια έχουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ελπίζω σε μία πρωτιά».
#iraklis [1] #iraklis_swimming [2] #iraklis1908 [3]

Image may contain: 1 person, smiling
Image may contain: one or more people, swimming, pool and water
Image may contain: one or more people and swimming