Ορφανίδης: “Μοναδικό κέρδος της ζωής μου, η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή”

Συγκινεί ο εμβληματικός βετεράνος των “κυανολεύκων”…

Διάφορα, Η πρόταση της ημέρας

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Ορφανίδης στο Metropolis 95,5:

Για το ότι δούλευε οικοδόμος: «Δούλευα στην οικοδομή από τότε που ήμουν στο ορφανοτροφείο. Δεν είχα πρόβλημα. Καλύτερα στην οικοδομή παρά στη βρωμιά. Αν δεν ήταν ο Γιώργος ψυχάρα, όπως λέτε, δεν θα δούλευε στην οικοδομή. Θα ήταν απατεώνας και κλέφτης».

 

Για την αγάπη του κόσμου: «Πριν 15 μέρες ήμουν στην Τρίπολη. Σηκώθηκε όλη η Τρίπολη και λέγανε ότι τόσο κόσμο δεν είχε ούτε στον επιτάφιο. Δεν με άφηναν να πάω να κοιμηθώ. Βγαίνω για βόλτα και με σταματούν για μια φωτογραφία. Αυτό είναι το κέρδος μου. Αυτή είναι η κληρονομιά μου και τα λεφτά μου όλα. Όπως και η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή. Αυτό είναι το ταμείο της ζωής μου. Η αγάπη του κόσμου».

 

Για τον Ηρακλή: «Τι να πω για την ομάδα μου; Ότι άλλαξε φέτος επτά προπονητές; Δεν μπορώ να βγω να μιλήσω για τον Ηρακλή γιατί θα βρίσω. Γι’ αυτό αποφεύγω να βγαίνω στα ραδιόφωνα. Γιατί θα αρχίσω να βρίζω και θα με στέλνουν στα δικαστήρια. είναι δυνατόν σε μια χρονιά να αλλάζουν επτά προπονητές; Διώχνουν τον κόσμο έτσι. Ο φετινός Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα. Τον έκαναν… Πόντιο Πιλάτο. Είμαι και Πόντιος, αλλά τι να πω. Τον έκαναν ανέκδοτο».

 

Για τη ζωή του: «Το έχω περάσει το κανάλι. Είμαι στην Πολίχνη, έχω το σπίτι μου. Είμαι μόνος μου και υπερήφανος. Δεν παίρνω χαμπάρι κανέναν. Είμαι καλά. Έλαχε να είναι μόνος μου. Μένω σε ένα σπίτι 150 τ.μ.. Παίζω μπάλα μόνος μου. Δεν με τρομάζει η μοναξιά».

 

Για τα αναμνηστικά που έχει κρατήσει από τον Ηρακλή: «Τις φανέλες τις έδωσα όλες. Μόνο μια φανέλα της Εθνικής Σουηδίας που παίξαμε όταν κλήθηκα στην Εθνική κράτησα. Ένα δωμάτιο το έχω ειδικά με φωτογραφίες του Ηρακλή».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top