Τέλης Μπατάκης: “Παράδειγμα για τα νέα παιδιά ο Γιώργος”

Ο πρώην κόουτς του Ηρακλή, αναφέρεται στον Γιώργο Ξενίδη.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Τέλης Μπατάκης τοποθετήθηκε στον Arena 89,4, σημειώνοντας:

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τον Γιώργο Ξενίδη: «Είναι πολύ δύσκολο για στην οικογένειά του. Το πάθος ξεχείλιζε στον Γιώργο.

Δεν επιτρέπει σε κανένα μας τώρα να δακρύζει….

Είναι ν’ αναπολείς και να λες, τι είναι η ζωή; Τίποτα δεν είναι.

Ο Γιώργος ξεχείλιζε από πάθος, ήταν η προσωποποίηση του πάθους και θα πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα παιδιά.

Όταν γύρισα το ’94 στον Ηρακλή σε ματς με τον Εδεσσαϊκό είδα τον Ξάνθου να τραυματίζεται. Τότε ακριβώς ρώτησα ποιοι ερασιτέχνες μπορούσαν να προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα. Ένας από αυτούς, που κάποιοι δεν πίστευαν, ήταν και ο Γιώργος. Και είχαμε την τύχη να προωθηθεί. Το πάθος του για προπόνηση, η πίστη στον εαυτό σου ότι μπορείς να υπερβάλλεις, τον οδήγησε εκεί που τον οδήγησε. Είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ξεκίνησε το 1994 και έπαιξε περίπου μέχρι το 2008.

Ήταν από τους τυχερούς ποδοσφαιριστές, γιατί ενώ δεν πίστευαν πολλοί σε αυτόν, πέτυχε τόσα πολλά σε μία θέση που δεν μπορείς εύκολα να διακριθείς.

Θυμάμαι τη χρονιά 1995’96, που πήγαμε πολύ καλά με τον Ηρακλή και βγήκαμε στην Ευρώπη, τέθηκε ένα θέμα μεταγραφής κάποιου αμυντικού παίκτη από τον Ηρακλή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπάγιεβιτς ήθελε έναν αμυντικό για να θωρακίσει τη γραμμή του.

Προτίμησε, όμως, τότε να πάρει κάποιον άλλον και ευτυχώς έμεινε ο Γιώργος….».

Για το ότι κάποιοι δεν πίστεψαν στο ταλέντο του Ξενίδη το ’94: «Δεν μπορείς στην ηλικία των 20 να πεις ότι κάποιος στερείται προσόντων. Ο παίκτης δεν ήταν για να παίξει τόσο μεγάλο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Γιώργος σύμφωνα με το ταλέντο του.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του προσόντα.

Θα περάσει στην ιστορία ο Γιώργος και μέσα από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, πολλοί θ’ αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος και ότι μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε ποδόσφαιρο αρκεί να έχει πάθος».

Για το αν είχε ανάλογο ιστορικό ο πατέρας του: ‘Όχι, απ’ ότι ξέρω.

Αξίζει τα νέα παιδιά να τον μιμηθούν. Και προσόντα να μην έχουν, μπορούν να τα βρουν στον δρόμο. Αυτά τα φτιάχνεις. Αρκεί να έχεις πάθος».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top