- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επενδυτικός συμπαίκτης και άμεση χρηματοδότηση του πλάνου

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος έχει αναδειχθεί – απολύτως δικαίως – σε κεντρικό πρόσωπο της προσπάθειας για επιστροφή του μπασκετικού Ηρακλή στη φυσική θέση του, μια προσπάθεια, η οποία δικαιώθηκε, μέσα από τη φετινή αγωνιστική διαδρομή της ομάδας.

Του αξίζουν μυριάδες συγχαρητήρια, όχι διότι έμαθε από τα λάθη, που κατά καιρούς διέπραττε και αποτελούσαν τροχοπέδη στον – δικό του, πρώτα απ’ όλα – αγώνα, αλλά επειδή – σε τόσο δύσκολη για τον επενδυτικό παραγοντισμό εποχή – επέμενε να χρηματοδοτεί αυτήν την προσπάθεια.

Και όσα λάθη κι αν έκανε, δεν υπήρξαν αποτέλεσμα κακότητας, αλλά παράσυρσης από την αγάπη του για την ομάδα και την ιδιαίτερη οπτική, που διατηρεί για τα πράγματα του χώρου.

Ωστόσο, έχουμε την ευθύνη να επισημάνουμε κάποια απλά και πολύ σύντομα δεδομένα, προκειμένου να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις, ώστε η προοπτική του Ημίθεου στο δύσκολο εγχείρημα της Basket League να μην λάβει χαρακτήρα διάττοντος αστέρος…

Πάμε λοιπόν να αναφερθούμε σε κάποιες αλήθειες:

Ο σπουδαίος αυτός Ηρακλειδέας και πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΚΑΕ,  θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρει στο προσκήνιο του «κυανόλευκου» μπάσκετ (χαιρόμαστε, που πληροφορούμαστε ότι έχει προχωρήσει ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση), κάποιον ικανό οικονομικά επενδυτικό συμπαίκτη.

Είναι σαφέστατο ότι από μόνες τους οι οικονομικές δυνατότητες του προέδρου δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, ούτε το αναγκαίο μέγεθος χρηματοδότησης της ομάδας στο υψηλότατατο επίπεδο, στο οποίο καλείται να διαγωνιστεί, ούτε το απρόσκοπτο της χρηματοδότησης.

Γνωστά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στις οικονομικές συναλλαγές του με το «απίθανο» ελληνικό δημόσιο η επιχείρηση του Θόδωρου Δρακόπουλου, προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν και την ομάδα πέρσι το καλοκαίρι, καθώς – κακά τα ψέματα – πρόκειται για αλληλένδετες καταστάσεις, υπό τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων.

Παρόμοια προβλήματα  φαίνεται ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πολύ προσφάτως, γεγονός, το οποίο καθιστά την παρουσία ενός επιπλέον οικονομικού αιμοδότη απολύτως επιτακτική.

Το πλάνο της Α1 απαιτεί άμεση χρηματοδότηση, καθώς, σε αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση το χρονικό περιθώριο αδυναμίας ενασχόλησης με την ομάδα για κάποιο διάστημα, όπως συνέβη πέρσι το καλοκαίρι. Το να ασχοληθούμε εκ νέου με τη χρηματοδότηση της προσπάθειας, όταν θα έχουμε τις οικονομικές εισροές, αποτελεί ένα σφάλμα, που διορθώθηκε από τα μέσα Αυγούστου και μετά πέρσι, αλλά αυτό αφορούσε στο επίπεδο της Α2.

Η ελπίδα όλων είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ θα βρει λύσεις έγκαιρα και έγκυρα, αυτήν τη φορά, ώστε να προωθηθεί ο σχεδιασμός με πράξεις και όχι μόνο με θεωρητικές ενασχολήσεις.

Είναι στενόχωρο το να πιέζεις έναν τόσο σημαντικό για τον Σύλλογο άνθρωπο και παράγοντα, αμέσως μετά από μία μεγάλη επιτυχία και προσωπική δικαίωσή του, όμως ο Ηρακλής και η προοπτική του στη Basket League δεν σου προσφέρουν περιθώρια αναμονής και αβρότητας…