- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δρακόπουλος: “Προχωράμε σε σχεδιασμό για τη Basket League”

Η συνέντευξη του Θόδωρου Δρακόπουλου στον Γιάννη Σαλεπάκη για την ιστοσελίδα “sdna.gr”:

-Μετά από μια μακρόχρονη προσπάθεια ο Ηρακλής επιστρέφει στην Basket League, αισθάνεστε δικαιωμένος ;

«Οπωσδήποτε είναι μια δικαίωση για όλους μας, μετά από δύο-τρεις αποτυχημένες προσπάθειες δεν το βάλαμε κάτω και πετύχαμε τον στόχος μας. Μετά από όλο αυτό δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

-Μετά τις αρχικές αποτυχίες σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε πίσω ;

«Όχι ποτέ, όταν βάζω έναν στόχο στην ζωή μου δεν κάνω ποτέ πίσω. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου και ευτυχώς μετά από λίγα χρόνια δικαιώνομαι».

-Τι διαφορετικό έκανε φέτος ο Ηρακλής και έκανε μια πετυχημένη πορεία; 

«Νομίζω ότι φέτος η ομάδα είχε πολύ καλύτερο κλίμα, υπήρχε χημεία μεταξύ του προπονητή και των παικτών. Επίσης σταθήκαμε αρκετά τυχεροί με την απόκτηση δύο πολύ ταλαντούχων παικτών όπως είναι ο Μιχάλης Πολυτάρχου και ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας που με την έλευση του Κώστα Μέξα, άλλαξαν εντελώς την εικόνα της ομάδας».

-Μετά από χρόνια το Ιβανώφειο γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα πως αισθανθήκατε βλέποντας αυτή την εικόνα ;

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις το γήπεδο τόσο γεμάτο και με ωραία ατμόσφαιρα. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις τον κόσμο έτσι, ειδικά όταν ξέρεις ότι έχεις βοηθήσει και εσύ στο να γίνει.

Για εμένα ήταν ένα δυνατό μήνυμα να συνεχίσω να στηρίζω αυτή την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις μου, με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας».

– Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών παίκτες και κόσμος φώναζαν το όνομα σας, τι σκέψεις υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ;

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα, εγώ γενικώς προσπαθώ να αποφύγω τα έντονα πανηγύρια αλλά με βρήκαν και δεν μπόρεσα να ξεφύγω. Αν το ήξερα θα είχα φύγει ήδη (σ.σ γέλια), μου την έφεραν. Άλλα είναι λογικό σε τέτοιες στιγμές να κάνουμε και κάποιες υπερβολές.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και θα πρέπει να έχουμε τα κεφάλια κάτω για να δουλεύουμε. Έρχονται πολλές δυσκολίες μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε κάτι καλό για τον σύλλογο».

– Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να είναι έτοιμος ο Ηρακλής για το πρωτάθλημα της Basket League ;

«Πρέπει να γίνουν πάρα πολλές βελτιωτικές κινήσεις στο γήπεδο ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επίπεδο της Basket League. Ακόμη σαν ΚΑΕ Ηρακλής θα πρέπει να βελτιώσουμε το τμήμα μάρκετινγκ που αυτή την στιγμή δεν υφίσταται.

Γενικότερα σαν ΚΑΕ είμαστε αρκετά καλά οργανωμένοι αλλά το τμήμα μάρκετινγκ θέλει βελτίωση καθώς είναι και πάρα πολύ σημαντικό. Θα μπορέσει να μας φέρει χορηγίες και σημαντικά έσοδα.

Ο Ηρακλής λείπει από την Basket League, είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και έχει μια πολύ δυνατή έδρα. Του χρόνου πιστεύω θα ζήσουμε πολύ μεγάλες στιγμές.

Εύχομαι να είναι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα γιατί το ελληνικό μπάσκετ του χρειάζεται. Δεν μπορώ να φανταστώ το πρωτάθλημα μας χωρίς αυτές τις δύο ομάδες».

– Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια πιθανή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Basket League ;

«Οπωσδήποτε θα υπάρχουν επιπτώσεις στο εμπορικό κομμάτι του πρωταθλήματος αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το αγωνιστικό. Σίγουρα το εμπορικό κομμάτι του πρωταθλήματος θα πληγεί θανάσιμα είναι εντελώς διαφορετικό να παίζεις με τον Ολυμπιακό και διαφορετικό να παίζεις με την Καστοριά που φημολογείται ότι θα πάρει την θέση του».

– Την φετινή χρονιά αρκετοί νέοι αθλητές πήραν χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα είναι ένα μέρος του σχεδιασμού σας ;

«Για εμένα αυτό είναι η βασική αρχή της φιλοσοφίας μου, θέλουμε να έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα μας. Για αυτό τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για τις ακαδημίες μας.

Ο στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε παίκτες που θα έχουν βγει από τα… σπλάχνα του Ηρακλή.

Αυτό είναι που ονειρεύομαι και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ταιριάζουμε σε αυτό και με τον προπονητή της ομάδας.

Πιστεύω πως έχουμε ήδη κάποια παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν σε έναν νέο… Διαμαντίδη και να κάνουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του μπάσκετ. Ο Ηρακλής πάντοτε είχε την δυνατότητα να βγάζει νέα και δικά του παιδιά γιατί είναι υφή του συλλόγου τέτοια που δίνει ευκαιρίες σε όσους τις αξίζουν».

– Έχει αρχίσει ο αγωνιστικό σχεδιασμός του Ηρακλή για την Basket League ;

«Έχουμε συζητήσει ήδη με τον Κώστα Μέξα και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και πλέον περιμένουν τις προτάσεις. Φέτος είμαστε ευτυχισμένοι γιατί ξέρουμε σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν ο Σεπτέμβριος και δεν ξέραμε που θα παίξουμε».

– Το ενδεχόμενο του χρόνου να υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, είναι κάτι που σας αγχώνει ;

«Θα έχει σίγουρα και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σίγουρα αν υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά από την άλλη δύο παραπάνω παιχνίδια θα φέρουν περισσότερα εισιτήρια και τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα. Νομίζω ότι είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Απλώς πιστεύω πως αν περάσει αυτό που λέει ο Ολυμπιακός θα κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα έχει περισσότερα ντέρμπι. Με περισσότερα ντέρμπι το Ιβανώφειο θα είναι συνεχώς γεμάτο».

– Πως βλέπεται το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος ;

«Έχω εκφραστεί και στο παρελθόν για το ποδόσφαιρο, δύο χρόνια τώρα λέω ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το ΑΦΜ. Αυτή την στιγμή στην ομάδα σκέφτονται την αγορά ενός άλλου ΑΦΜ αλλά για διάφορους λόγους, πιστεύω πως δύσκολα θα προχωρήσει.

Νομίζω πως πρέπει να γίνει μια απέλπιδα προσπάθεια από τον Αντώνη Ρέμο, οποίος δικαιώθηκε στα δικαστήρια καθώς αποδείχτηκε ότι ο Ηρακλής είχε υποβιβαστεί παράνομα. Η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο της στην Super League για να αποκατασταθεί η αδικία.

Αυτό το σενάριο θα ήταν το πιο ιδανικό για την ομάδα και απόλυτα δίκαιο. Με απόφαση της Ομοσπονδίας και του Υπουργού αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Ηρακλής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τα αστικά δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη ο Ρέμος έχει πληρώσει από την τσέπη του πέντε-έξι εκατομμύρια. Αν ήμουν στη θέση του θα το είχα κάνει ήδη αυτό».

«Αν στηριχτεί και η ομάδα βόλεϊ ο Ηρακλής θα επιστρέψει στις μεγάλες επιτυχίες» 

«Το βόλεϊ του Ηρακλή έχει τρομερή ιστορία, νομίζω καμιά άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει το επίπεδο του Ηρακλή. Αν βρεθούν χορηγοί για την ομάδα και ανεβάσουν λίγο το μπάτζετ της ομάδας τότε η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει. Ήδη οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα βόλεϊ κάνουν τρομερή δουλεία αλλά με λίγο βοήθεια θα καταφέρουν να φέρουν την ομάδα πίσω στις μεγάλες επιτυχίες».

Πηγή: sdna.gr