- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κακαρούδης: “Είχα την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου”

Η συνέντευξη του Κώστα Κακαρούδη στην ιστοσελίδα “sdna.gr”:

– Κώστα μετά από αρκετά χρόνια ο Ηρακλής επιστρέφει στην Α1. Μία τεράστια επιτυχία σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε ιδανικά για εσάς αλλά τελείωσε όπως έπρεπε… 
«Ναι πραγματικά ήταν μία περίεργη και δύσκολη χρονιά. Όλοι φυσικά ήμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Υπήρχε από την αρχή το «πρέπει» για την άνοδο. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κυρίως είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στο Κύπελλο και έγιναν κάποιες αλλαγές. Ήρθε καινούργιος προπονητής και δύο παίκτες, που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Σίγουρα αυτό το «πρέπει» βάραινε τα πόδια και τα χέρια όλων μας, όμως με την σωστή δουλειά αποδείξαμε ότι εμείς και ο Ιωνικός ήμασταν οι καλύτερες ομάδες, κάτι που φάνηκε στην βαθμολογία και στα πλέι οφ, όπου υποτίθεται τους «τελικούς»  τους μετατρέψαμε σε… περιπάτους και πήραμε δίκαια την άνοδο.
– Μίλησες για τις αλλαγές που έγιναν στην αρχή της χρονιάς. Πόσο διαφοροποίησαν την ομάδα; 
«Σε σημαντικό βαθμό και αυτό φάνηκε άμεσα. Ψυχολογικά υπήρχε μία αλλαγή με την έλευση του προπονητή και των παικτών, αλλά πάντα το ψυχολογικό δεν κρατάει πολύ. Έγινε σωστή δουλειά, ο Κώστας Μέξας άλλαξε πολλά στην ομάδα και αυτό είχε αποτέλεσμα».
– Εσύ είχες συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Κώστα Μέξα στον ΚΑΟΔ…
«Ναι είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Πριν έρθει με ρώτησαν την άποψη μου, μιας και είχα δουλέψει μαζί του και φυσικά είπα τα καλύτερα και ευτυχώς που ήρθε στην ομάδα. Έγινε στοχευμένη δουλειά από τον ίδιο και όλα τα παιδιά ήξεραν τον ρόλο τους σε άμυνα και επίθεση».
– Έχοντας ζήσει την προηγούμενη σεζόν στον Ηρακλή, όπου και πάλι ήταν φαβορί για την άνοδο αλλά αυτή δεν ήρθε, υπήρχε μία τέτοια σκέψη στο μυαλό σου ειδικά στην αρχή της χρονιάς; Ότι δηλαδή πάλι ξεκινάει η ομάδα ως φαβορί αλλά μπορεί να μην έρθει η άνοδος; 
«Στο πίσω μέρος του μυαλό μου μπορεί να υπήρχε αλλά για λίγο. Είχα πίστη στην ομάδα, ο τρόπος λειτουργίας ήταν άψογος και μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά το κλίμα ανάμεσα μας ήταν άψογο. Είχαμε καλά… αποδυτήρια, υπήρχαν παίκτες που έκαναν την αθόρυβη δουλειά, «εργάτες» μέσα στο γήπεδο που οποίους χρειάζεται πάντα μία ομάδα και βοήθησαν άλλους όπως εμένα να κάνουμε καλύτερα την δική μας δουλειά».
– Με βάση την πορεία του Ηρακλή στην κανονική περίοδο, όταν ήρθαν τα πλέι οφ πίστευες σε μία εύκολη άνοδο όπως εξελίχθηκε τελικά; 
«Όχι δεν θεωρούσα ότι θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης αλλά και η Καστοριά ήταν επικίνδυνες ομάδες, είχαν νίκες εκτός έδρας και εμείς έπρεπε να αποδείξουμε εντός γηπέδου ότι έχουμε καλύτερη ομάδα. Από την αρχή δεν τους δώσαμε κανένα περιθώριο να ελπίζουν, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή μας και με το γήπεδο γεμάτο από τον κόσμο του Ηρακλή «πνίξαμε» τους αντιπάλους μας από το πρώτο δεκάλεπτο».
– Ο κόσμος χθες γέμισε το Ιβανώφειο και το χάρηκε με την ψυχή του μετά από χρόνια αναμονής και πίκρας… 
«Ναι πραγματικά ήταν κάτι εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Ο Ηρακλής απέχει 8 χρόνια από την Α1, κάθε χρονιά ξεκινούσε με όνειρα και τελείωνε με πίκρα. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να ξεσπάσει έτσι ο κόσμος. Προσωπικό θεωρώ επίτευγμα για την ομάδα ότι καταφέραμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή και να είναι δίπλα μας. Είτε στις νίκες είτε στις… γκέλες. Αυτό που έζησα όταν μπήκα στο παρκέ ήταν ανεπανάληπτο, κρέμονταν σαν τα… σταφύλια, δεν υπήρχε άδειο κάθισμα πουθενά. Με τον θόρυβο που έκαναν και τα συνθήματα, δεν είχε καμία ελπίδα ο αντίπαλος μας».
– Ο Κώστας Κακαρούδης πως έζησε αυτή την χρονιά; 
«Ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά για μένα μιας και πλέον εργάζομαι και ως καθηγητής φυσικής αγωγής και δεν ήξερα πόσο θα με επηρεάσει, αν θα κουράζομαι περισσότερο, αν μπορώ να ακολουθήσω. Τελικά με βοήθησε και είχα την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Βέβαια και ο προπονητής ο οποίος με γνωρίζει με εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο, με τον ρόλο που μου έδωσε. Όπως φυσικά με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου».
– Ο Ηρακλής στην Α1, έχεις εμπειρία από την «μεγάλη» κατηγορία, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην ομάδα για να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική; 
«Οι διαφορές είναι σημαντικές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Άλλο μπάτζετ, άλλοι παίκτες μιας και παίρνεις Αμερικανούς. Το θετικό για τον Ηρακλή είναι ότι διαθέτει… φρεσκάδα, τώρα ανεβαίνει και υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο, όλοι θα είναι στις… επάλξεις. Πιστεύω ότι με σωστό σχεδιασμό, με τον ίδιο προπονητή και με καλές επιλογές στους Αμερικανούς, η χρονιά θα είναι θετική. Ο Ηρακλής πρέπει να σταθεροποιηθεί πλέον στην Α1. Πρέπει να κρατηθεί ο κορμός των Ελλήνων παικτών, έχω ξαναπεί ότι οι Έλληνες κρατάνε την ομάδα, στα δύσκολα αυτοί βάζουν… πλάτη».
– Κλείνοντας θέλω την άποψη σου και για τον Θόδωρο Δρακόπουλο, έναν άνθρωπο που παρά τις αρχικές αποτυχίες δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε τελικά… 
«Ότι και να πω για τον κ. Δρακόπουλο είναι λίγο. Είναι “ευεργέτης” για τον Ηρακλή, αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε και μπασκετικός Ηρακλής. Και να φανταστεί κανείς ότι είναι από την Αθήνα, όχι από την Θεσσαλονίκη αλλά πάλεψε από την αρχή. Με τα σωστά και τα λάθη του, στο τέλος το ταμείο του είναι πετυχημένο με την άνοδο στην Α1. Όλοι του είναι ευγνώμονες, να είναι γερός και να συνεχίσει με την ίδια όρεξη και πίστη στον Ηρακλή».

Πηγή: sdna.gr