- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι ραδιοφωνικές τοποθετήσεις Καλαϊτζίδη, Γιαννακίδη και Μπένα

Στο στούντιο του “Arena 89,4” βρέθηκαν Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Μιχάλης Γιαννακίδης και Σταμάτης Μπένας και αναφέρθηκαν στη φετινή επιτυχία της επιστροφής στη Basket League.

Αναλυτικά, όσα είπαν οι “κυανόλευκοι” αθλητές:

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: “ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ”

“Αυτά που ζούμε μετά τη χθεσινή παράσταση, αυτό που έγινε στο Ιβανώφειο, θύμισε παλιές καλές εποχές. Και για παιδιά που δε το έχουν ζήσει, ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Ήταν στόχος τριετίας, φτάσαμε κοντά πρόπερσι, ενώ πέρυσι είχαμε κακή και αποτυχημένη χρονιά, ο κόσμος στάθηκε εναντίον μας. Αυτή η βραδιά χθες ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας και των κόπων μας. Ο λαός του Ηρακλή ήθελε να γυρίσουμε στην Α1 και γυρίσαμε.

*Το γήπεδο είχε παλμό. Ήταν καθοριστική η βοήθεια του κόσμου. Βλέπουμε τα προβλήματα στην Α1, που βγήκαν όλα στη φόρα, με την… επανάσταση του Ολυμπιακού. Άλλο κεφάλαιο αυτό. Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές για το καλό του μπάσκετ. Ο Ηρακλής έδειξε τη δυναμική του. Ο κόσμος το περίμενε και το ήθελε πολύ. Ο κόσμος ειδικά φέτος είδε την προσπάθεια.

*Θέλω να σταθώ και στον πρώην προπονητή μας, Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, είναι στον κύκλο της ομάδας. Αυτός την έστησε το καλοκαίρι και έχει μερίδιο. Ήρθε μόνο ο Λιάπης τις γιορτές, αλλά ήταν άτυχος και έχασε τη χρονιά. Μετά το διπλό στην Καστοριά, στο ντεμπούτο του Κώστα Μέξα, όλοι περιμέναμε αυτή τη στιγμή, να πανηγυρίσουμε την άνοδο.

*Με τον τρόπο μας και με το μπάσκετ που παίξαμε, χάσαμε λίγα ματς, με δυσκολία και έχοντας απουσίες. Δεν κάναμε πολλές… στραβές και κακές εμφανίσεις. Πήραμε τον κόσμο δίπλα μας, με το μέρος μας. Ήταν η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν μας περίμεναν στη… γωνία, για τη “στραβή”. Πέρυσι χάσαμε από την Πάτρα και έβριζαν τους παίκτες. Ματς κλειδί ήταν με τον Διαγόρα. *Αν τα βάλουμε κάτω, πρόπερσι είχαμε τον Φάρο με φανταστικό δεύτερο γύρο, ενώ πέρυσι δε δείξαμε αυτά που μπορούσαμε. Φέτος, μαζί με τον Ιωνικό είχαμε την καλύτερη ομάδα, με διαφορά. Με όποιον και να είχαμε το 1-1, με την προπόνηση και την ποιότητά μας, θα πηγαίναμε και θα κερδίζαμε εκτός έδρας. Δείξαμε οτι εμείς αξίζαμε να ανέβουμε.

*Ο στόχος της πρωτιάς ήταν εφικτός, αν κάναμε διπλό στον Ιωνικό. Δεν παίξαμε στο 100% σε εκείνο το ντέρμπι. Ίσως σεβαστήκαμε παραπάνω τα ονόματα του Ιωνικού. *Κάναμε μεγάλα διπλά, όπως με Καστοριά, Μεσολόγγι και Καρδίτσα, όπου ήμασταν καλύτεροι σε 40 λεπτά, δεν κρίθηκαν τα ματς στην τελευταία επίθεση, στο τελευταίο σουτ. Μετά είπαμε πάμε για δεύτερη θέση και αβαντάζ έδρας, για να εξασφαλίσουμε την άνοδο στην πορεία.

*Ο Θόδωρος Δρακόπουλος τρία χρόνια σερί έδινε χρήματα για τον Ηρακλή, στην Α2 με μηδέν έσοδα. Υπήρχε και κόντρα με τους οπαδούς. Όλοι πρέπει να τον βοηθήσουν και να τον κρατήσουν στην ομάδα και να έρθουν και άλλοι να τον πλαισιώσουν.

*Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν η έκπληξη στον δεύτερο γύρο και έχασε την 3η θέση μέσα από τα χέρια του. Η Καστοριά είναι σκληρή ομάδα, έχανε δύσκολα, τα δίνει όλα. Ήθελαν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές της.

*Ήταν καταπληκτικοί χαρακτήρες ο Σοκ και ο Ρουτκάουσκας και μπήκαν στο κλίμα, παρότι ήρθαν μόνοι, από άλλες χώρες, με οικογένειες αλλού. Είπαν οτι απολάμβαναν το μπάσκετ δίπλα μας.

Οι περισσότεροι είχαμε σχέσεις στην καθημερινότητά μας.

*Ο Μέξας αδίκησε τον Σταμάτη (σ.σ. Μπένας), από τη στιγμή που ήρθε, μέχρι το τελευταίο δίμηνο, όταν άλλαξε η κατάσταση. Είναι πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος, είδε κάτι που δεν είχε δει. Σε όλους έδωσε τις ευκαιρίες του. Αρκετοί ίσως αδικήθηκαν. Είμαστε 10-11 μαζί με τους μικρούς και όλοι θέλουμε να παίζουμε. Αλλά σαν χαρακτήρας νιώθει την πίεση, είναι σφιγμένος. Είχε το στρες της ανόδου, μετά από δυο κακές χρονιές. Σκοπός ήταν να παίζει καλά ο Ηρακλής και να ανέβει και το πέτυχε. Το μπάσκετ στην Α2 είναι δύσκολο.

*Για τον Ηρακλή και την επόμενη μέρα, μαθαίνουμε οτι σήμερα υπήρχε ραντεβού προέδρου και προπονητή. Μακάρι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ελπίζω να ληφθούν νωρίς οι αποφάσεις. Λέμε οτι έχουμε τρεις μήνες καλοκαίρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι το γήπεδο, τα οργανωτικά, η προετοιμασία, πολλά πράγματα. Άλλο Α1, άλλο Α2. Μακάρι να αντέχει ο πρόεδρος, να βρει στήριξη από Ηρακλειδείς και γενικά. Να βάλουν τα όρια, μαζί με τον Γιώργο Γιαννουζάκο, που ασχολείται με το μάνατζμεντ, για να χτιστεί η ομάδα οργανωτικά και αγωνιστικά”.

 

ΜΠΕΝΑΣ: “ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ”

“Ήμουν και παλιά στον Ηρακλή και γύρισα. Ήταν μεταβατική περίοδος τότε, ψάχναμε τα πατήματά μας. Τότε στόχος ήταν η εύκολη σωτηρία.

*Το χθεσινό ήταν ανεπανάληπτο. Όσες ανόδους και αν έχεις, όταν ανεβάζεις μια ιστορική ομάδα, με τόσο κόσμο, είναι ανατριχιαστικό. Δεν ξεχωρίζω κάποιο ματς ως κλειδί, ίσως τα ματς με Αγιά και Κω. Επειδή χάσαμε στον πρώτο γύρο, για να μη χάσουμε το αβαντάζ. Ήταν ματς σταθμός, η έδρα μας απέδειξε οτι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία.

*Κρατήσαμε το αήττητο και το Ιβανώφειο μας έδωσε την άνοδο, με το απόλυτο. Κάποια νεαρά παιδιά της ομάδας κατάλαβαν οτι δεν μας παίρνει άλλες αποτυχίες, ειδικά στο Ιβανώφειο, γιατί θα χάναμε πάλι την άνοδο.

*Eίχαμε πολύ καλά αποδυτήρια, άριστες σχέσεις μεταξύ μας και με το τεχνικό τιμ. Κάποιοι είχαμε συνεργαστεί ξανά μεταξύ μας, μας βοήθησε και ο αρχηγός στην προσαρμογή στις καταστάσεις του Ιβανωφείου.

*Είχαμε και γούρια. Πάντα έβγαινε τελευταίος απο τα αποδυτήρια ο Πολυτάρχου και έπρεπε να φτιάξει το μαλλί του με… λακ! Δεν του χαλούσαμε το γούρι, γιατί ήταν πολύτιμος μέσα στο ματς. Ο Αγγελακόπουλος έλεγε οτι έπρεπε να πουληθεί στη μπουτίκ του Ηρακλή η λακ του Πολυτάρχου, ως είδος.

*Είναι εργατικός ο Μέξας, του αρέσει πολύ αυτό που κάνει. Δεν υπάρχουν εγωισμοί και γκρίνιες απέναντι στον προπονητή, αυτός αποφασίζει, όταν έχεις τέτοιο μεγάλο στόχο. Για την επόμενη μέρα, μακάρι να γίνουν σωστές κινήσεις και ελπίζω κάποια στιγμή ο Ηρακλής να παίξει στην Ευρώπη”.

 

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: “ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ”

“Σε αγχώνει λίγο ο κόσμος, αλλά γενικά είναι υπέρ σου. Ο κόσμος σε βοηθά και σου δίνει μεγάλη ενέργεια. Το μόνο που θες είναι να δώσεις το 100% για να κερδίσεις το ματς. Πριν το ματς ένας διαιτητής μου είπε, με αυτό τον κόσμο, πρέπει να κερδίσετε πάνω από 20 πόντους. Όπως φάνηκε, είχε δίκιο. Παίξαμε αρκετά καλά και επιτέλους μετά από 3 χρόνια δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Ο Ηρακλής θα παίξει εκεί που ανήκει, στην Α1.

*Ήμασταν συγκεντρωμένοι, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όπως ήρθε το πρωτάθλημα, ήμασταν τυχεροί που μπήκαμε με το 2-0 στους τελικούς. Δεν θέλαμε να δώσουμε ελπίδα σε κανέναν αντίπαλο. Το Ιβανώφειο ήταν… κλουβί. Δεν θέλαμε να αφήσουμε περιθώρια. Την πατήσαμε πέρυσι με την Πάτρα και χάσαμε την άνοδο. Φέτος έπρεπε να κερδίζουμε συνέχεια και τα καταφέραμε.

* Έχει μερίδιο και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στην άνοδο, έκανε τις επιλογές του καλοκαιριού και τον ευχαριστούμε για ότι έκανε.

* Όλοι ήμασταν σαν οικογένεια, ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής μας ανέβαζε τη διάθεση στις αποτυχίες. Αυτό μας κράτησε καλά, ήμασταν δεμένοι όλοι όσοι έμπαιναν στα αποδυτήρια.

*Είχα τον Μέξα στη ΜΕΝΤ ως βοηθό προπονητή, είναι πολύ καλός άνθρωπος, κάτι που δε βρίσκεις εύκολα σε προπονητές. Είναι καλός κόουτς και τα τελευταία χρόνια είχε αδικηθεί. Ίσως είναι η χρονιά του φέτος και μακάρι να συνεχίσει έτσι και να αναδειχθεί όπως πρέπει μέσα από τον Ηρακλή. Είχε το μεγαλύτερο μερίδιο πίεσης σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. Όλοι οι παίκτες ήταν ενεργοί στην προπόνηση. Θα κάνει συνέχεια αλλαγές, κανείς δε μένει έξω.

*Ο Μιχάλης Λιάπης είναι… διαμάντι, δεν είδα ξανά σε κανέναν, όταν έπαθε χιαστό ήταν θετικός και δεν το έβαλε κάτω. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είναι άτομο που προσπαθεί πολύ δίνει το… 1.000.000%. Και εγώ τα πέρασα αυτά, μακάρι να γυρίσει πιο δυνατός και να μην έχει άλλες ατυχίες και τραυματισμούς.

*Δεν ξέρω αν είναι καλό να παίξουμε Ευρώπη από τον πρώτο χρόνο. Πρέπει να κλείσει άμεσα ο προπονητής, μακάρι να μείνει ο Κώστας Μέξας, ώστε όλοι μαζί, με τον Γιώργο Γιαννουζάκο και τους υπόλοιπους να κάνουμε καλό ρόστερ. Η Α1 δεν είναι εύκολη, μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Πολλές ομάδες θα είναι σε παρόμοια επίπεδα”.