- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μέξας: “Πρέπει να δημιουργήσουμε ομάδα με οργάνωση και πλάνο”

Ο Κώστας Μέξας παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Σαλεπάκη και στο sdna!

-Ο Ηρακλής επιστρέφει μετά από οχτώ χρόνια στην Basket League ποίες είναι οι πρώτες σας σκέψεις ;

«Υπάρχει ικανοποίηση και ανακούφιση, ήταν μια δύσκολη χρονιά. Καμιά φορά μπορεί απέξω να φαίνεται εύκολο αλλά όσο τα ζεις καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις τον στόχο σου.

Είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια των παιδιών και την επίτευξη του στόχου».

-Το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα πως αισθανθήκατε βλέποντας αυτή την εικόνα ;

«Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα, μπήκαμε στο γήπεδο για ζέσταμα και ο κόσμος μας αποθέωνε. Η δίψα του κόσμου σίγουρα ήταν πολύ μεγάλη, γιατί οχτώ χρόνια απουσίας του Ηρακλή από την Α1 ήταν πολλά.

Υπήρχε η αναμονή και πίεση του αγώνα αλλά με πίστευα πως αν ακολουθήσουμε το πλάνο μας και έχουμε την στήριξη της κερκίδας θα πετύχουμε, πράγμα που αποδείχτηκε.

Ο κόσμος του Ηρακλή τα τελευταία χρόνια έχει περισσότερες πίκρες από ότι χαρές. Οπότε κάθε τμήμα που δίνει χαρά στον σύλλογο αποτελεί και μια τονωτική ένεση.

Φέτος εμείς καταφέραμε να ανεβούμε, ενώ επίσης το βόλεϊ έκανε μια καλή πορεία, ελπίζω να μετριάσαμε κάπως την πίκρα του κόσμου για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Νομίζω ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια μας και για αυτό μας αγκάλιασε»

 -Τι ήταν αυτό που είχε ο Ηρακλής την φετινή περίοδο και κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο ;

«Δεν μπορώ να κρίνω τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν ήμουν εδώ. Αυτό που μπορώ να πω για φέτος είναι ότι είχαμε μια ομάδα με ποιότητα και ότι τα παιδιά έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα.

Όλοι δούλεψαν αρκετά σκληρά και έβγαλαν χαρακτήρα στα παιχνίδια που το χρειαζόμασταν. Νομίζω ότι δίκαια πετύχαμε τον στόχο μας».

-Υπήρξε κάποιο διάστημα μέσα στη χρονιά που να σας φόβισε ;

«Όταν υπάρχουν play off το θέμα που σε προβληματίζει περισσότερο είναι η υγεία των παιχτών. Στο πρωτάθλημα της Α2 τα περισσότερα παιδιά είναι πολύ έμπειρα και όσο φτάνεις προς το τέλος του πρωταθλήματος υπάρχει ένα άγχος.

Αλλά νομίζω ότι η διαχείριση που έγινε από το τεχνικό επιτελείο και τους γιατρούς της ομάδας, μας έφερε στα τελευταία παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση.

Χάρη σε όλα αυτά και σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου, παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια των play off και νομίζω απόλυτα δίκαια ανεβήκαμε κατηγορία».

-Ήρθατε στην ομάδα λίγο αφότου είχε αρχίσει το πρωτάθλημα. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που θέλατε να αλλάξετε ;

«Καταρχάς την ομάδα την έχτισε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης οπότε του ανήκει ένα μερίδιο της επιτυχίας. Εγώ αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος στον στόχο σου και δεύτερον να κάνεις θυσίες ατομικές για το καλό του συλλόγου.

Αυτά τα δύο πράγματα απαίτησα από τους παίκτες και νομίζω πως στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Φέτος είχαμε πάνω από είκοσι ασίστ σε κάθε παιχνίδι, πράγμα που δείχνει πράγματα για την νοοτροπία μας».

-Φέτος στον Ηρακλή πήραν και αρκετοί νέοι αθλητές χρόνο συμμετοχής, είναι ένας από τους ο στόχους της ομάδας να βγάλει δικούς του αθλητές ;

«Όποτε μπορώ δώσω την ευκαιρία σε ένα παιδί που την αξίζει, τότε το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά στον Ηρακλή να δημιουργήσουμε μια βάση με νέα παιδιά, όχι μόνο στην πρώτη ομάδα αλλά και στα μικρότερα τμήματα. Θέλουμε η ομάδα να βγάλει νέα παιδιά από τα «σπλάχνα» όπως είχε κάνει στο παρελθόν.

Βήμα-βήμα και με πολύ δουλεία θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στο επίπεδο που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια».

-Ποίος ήταν ο ρόλος του Θεόδωρου Δρακόπουλου στην φετινή πορεία του Ηρακλή ;

«Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας ομάδας. Ο κ.Δρακόπουλος ήταν δίπλα στην ομάδα και σίγουρα είναι και για αυτόν μια δικαίωση καθώς όλα αυτά τα χρόνια επενδύει και προσπαθεί για τον σύλλογο».

-Ο Ηρακλής επιστρέφει σε μια μεταβατική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ πως περιμένετε την επόμενη χρονιά ;

«Αρχικά θα πρέπει δούμε πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα, ποίοι θα συμμετέχουν και πόσοι. Ακόμα τα πράγματα είναι στον αέρα, σίγουρα θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι.

Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά και μέσα και έξω από το παρκέ. Να παρουσιάσουμε μια ομάδα με ταυτότητα που θα ικανοποιεί αρχικά εμάς και στην συνέχεια τον κόσμο της ομάδας.

Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και με πολύ δουλεία, να κερδίσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο».

-Τι πλάνο υπάρχει για την επόμενη ημέρα του Ηρακλή ;

«Μέχρι εχθές το απόγευμα η μόνη μας έννοια ήταν να κερδίσουμε την Καστοριά, ώστε να εξασφαλίσουμε την άνοδο μας στην Basket League. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μας και μετά από μια ημέρα δεν μπορεί να υπάρξει και κάτι άλλο.

Σταδιακά θα αρχίσουν κάποιες συζητήσεις θα βάλουμε τα πράγματα κάτω και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Πρέπει να οργωθούμε σε όλους του τομείς για να έχουμε την ομάδα που ονειρευόμαστε».

Πηγή: sdna.gr