- Bluearena - https://bluearena.gr -

Σπυρογιάννης: “Απαιτείται σύμπραξη από όλες τις δυνάμεις του Ηρακλή”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο συνάδελφο Γιάννη Τσερβίνη και στην εφημερίδα “Metrosport” παραχώρησε ο Βασίλης Σπυρογιάννης, την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

Αποτελεί έναν από τους πολλούς «αφανείς» εργάτες του Ηρακλή, με πολύχρονο και σημαντικό έργο κυρίως στα τμήματα υποδομής των κυανόλευκων που για πολλά έτη αποτελούσαν σημείο αναφοράς και μία μόνιμη… δεξαμενή προώθησης παικτών.

 

Επί παρουσίας του άλλωστε στις Ακαδημίες «βγήκαν» πολλοί παίκτες που εν συνεχεία διέπρεψαν, με τον Πάντελιτς να είναι ένας εκ των πρώτων και τον Απόστολο Βέλλιο ένας εκ των τελευταίων.

 

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπυρογιάννη, τον τελευταίο χρονικά γενικό αρχηγό της ομάδας που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση στα τέλη Φεβρουαρίου μετά και την παραίτηση του Τάσου Κατσαμπή.

 

Εχοντας βιώσει εκ των έσω την κατάσταση στον Ηρακλή ο κ. Σπυρογιάννης μίλησε στη «Μ» για την πορεία των κυανόλευκων, τον υποβιβασμό τους στη Football League, τις αιτίες που οδήγησαν την ομάδα σε αυτήν την πορεία αλλά και την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

 

-Τι συναντήσατε εντός ομάδας μόλις αναλάβατε καθήκοντα γενικού αρχηγού;

«Εκείνη την περίοδο η αλήθεια είναι ότι η ομάδα προσπαθούσε να βρει την ταυτότητά της για τα υπόλοιπα 10-11 παιχνίδια, μήπως και μπορέσει να κοιτάξει προς τα πάνω βαθμολογικά. Η δική μου αίσθηση όμως ήταν βάσει και της αγωνιστικής εικόνας της ότι έπρεπε να βλέπει προς τα κάτω και πώς θα εξασφαλίσει την παραμονή όσο γρηγορότερα γίνεται. Αυτό είπαμε εξάλλου τότε και με τον προπονητή».

 

-Γιατί η ομάδα είχε αυτή την κακή πορεία;

«Σημαντικός παράγοντας είναι ότι δεν είχε διαμορφώσει έναν κύριο κορμό στο παιχνίδι της, είχε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να μην έχει συνοχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο επιθετικό κομμάτι, στο ανασταλτικό είχε καλή παρουσία εκτός κάποιων λαθών που γίνονταν».

 

 

-Επηρέασαν οι πολλές αλλαγές προπονητών;

«Ξεκάθαρα ναι. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών επηρεάζουν μία ομάδα και τους παίκτες. Οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να ακούνε συνέχεια νέα πράγματα, νέες οδηγίες και πλάνα που έχει ο εκάστοτε προπονητής και αυτό δεν είναι εύκολο».

 

-Είχατε καλή σχέσεις με τους δύο τεχνικούς που συνεργαστήκατε;

«Είχαμε μία πολύ καλή σχέση, με τον καθένα από εμάς να ασχολείται με το κομμάτι που ήταν υπεύθυνος και χωρίς να παρεμβαίνει ο ένας στο έργο του άλλου.
Θέλω όμως να ευχαριστήσω πολύ και όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν».

 

-Η διοίκηση πόσο κοντά στην ομάδα ήταν;

«Την φετινή ομάδα αποπροσανατόλιζαν καθημερινά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η νυν διοίκηση από την προηγούμενη. Ηταν τόσα πολλά αυτά που δεν μπορούσες να μιλήσεις για το τώρα, το παρόν, αλλά μόνο για το παρελθόν. Λανθασμένα έβγαινε προς τα έξω πολλές φορές ότι η διοίκηση δεν ασχολείται με τα φετινά προβλήματα που υπήρχαν».

 

“Συνοχή και σύμπραξη”

 

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, τον υποβιβασμό στη Football League και πέρασε πλέον στο… χρονοντούλαπο. Ποια είναι όμως σύμφωνα με τον Βασίλη Σπυρογιάννη η καλύτερη επόμενη ημέρα; Τι χρειάζεται ο σύλλογος για να ορθοποδήσει και πάλι;
«Στην οικογένεια της ομάδας εύχομαι ολόψυχα να κάνει και να γίνει το καλύτερο. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και ιστορία και ελπίζω σύντομα να αποτελέσει και πάλι ένα ισχυρό ποδοσφαιρικό και κοινωνικοπολιτιστικό μέγεθος».

 

-Ποιο είναι το μήνυμα του Βασίλη Σπυρογιάννη για την επόμενη ημέρα;
«Θέλω να στείλω το μήνυμα αν και βλέπω και νιώθω ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει με την ωριμότητα που επιδεικνύει. Είναι απαραίτητο να επικρατήσει η ωριμότητα, η συνοχή και η σύμπραξη όλων των δυνάμεων του συλλόγου προς την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση».

Πηγή: Εφημερίδα “Metrosport”

 

*Από